torstai 13. maaliskuuta 2014

Kevättä rinnassa

Kah, on se näemmä yhä hengissä. Ja muistaa, että sillä on blogikin! Eipä olisi uskonut viime kuukausien päivitystahdin perusteella...


Tänään havahduin kevääseen. Aurinko lämmitti niin ihanasti kävelyllä, että oli pakko ottaa huppari pois ja kulkea paitahihasillaan. Talvi on tuntunut hujahtavan ohi melkein huomaamatta. Suurimmaksi osaksi se on kulunut töiden merkeissä. Editoin parhaillaan kolmatta dekkariani, jonka nimeksi tulee Villa Sibyllan kirous. Sen on tarkoitus ilmestyä joskus kesän korvilla.


Dekkarin ohella olen kirjoittanut huumorista, romantiikasta ja jännityksestä rakennetun jatkokertomuksen, jonka neljäs osa ilmestyi juuri Me Naisissa. Jatkokertomuksen vanhemmat osat löytyvät Me Naisten sivuilta, ja täältä löytyy myös pieni kokoelma lempireseptejäni.

Lisäksi olen jatkanut HS:n kolumnien kirjoittamista, ja aloittanut Ilkan kolumnistina. Pyrin linkittämään kolumnit myös FB:n kirjailijasivulle, jos vaikka kiviä sattuisi kiinnostamaan.Huomenna ilmestyy taas uusi Ilkan kolumni.


Aprikoosipuu kukkii. Ja kevät jatkaa tuloaan. Ehkä minäkin ehdin jatkaa päivittämistä hiukan säntillisempään tahtiin. Aurinkoa ja iloa mieliinne!

20 kommenttia:

 1. Kukas se Sibylla taas olikaan ? Ei muistu mytologiat justiinsa mieleen. Kiva, että kirja ilmestyy pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panen tähän osoitteen, jossa enemmän Cumaen Sibyllasta, joka oli oraakkeli ja Apollon papitar http://fi.wikipedia.org/wiki/Sibylla_(antiikin_uskonnot)

   Poista
 2. Ihania kuvia ja ihana kevät! Olen arvannut oikein, että sinulla pitää kiirettä ja kieli pitkällä täällä odotetaan kolmatta osaa luettavaksi =D. Take your time (mitenkähän tuo muuten sanottaisiin italiaksi), kyllä me täällä odottelemme sinua =).

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että kesäksi saa lukemista. Me Naisten jatkis on ollut mielenkiintoinen, tuskin maltan odottaa ensi viikkoa. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana Vera, ihana kevät! Täälläkin se on jo pitkällä :) Terveisiä koko katraalle, erityisesti rinsessalle!

  VastaaPoista
 5. Minäkin odotan innolla, mitä olet keksinyt Sibyllan pään menoksi :). Ihanaa kevättä sinne, vapuksi minäkin pääsen Roomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minä, vaan tuo Apollo ;) Vapun aika Roomassa on yleensä ihana!

   Poista
 6. Me Naisten jatkis on hyvä. Kiitos.

  Nina

  VastaaPoista
 7. Uuh! Täällä yksi hypermalttamaton lukija odottaa uutta dekkaria. Oon jo kuvitellut mielessäni sen täydellisen hetken cappuccinoni äärellä, kun avaan ensimmäisen sivun uudesta Arianna-kirjasta. Puhelimesta virrat pois, vapaapäivä, ei häiriötekijöitä. (Mies voi odotellessaan ehkä valmistaa jotain italialaisen keittiön herkkuja.) Eli ei paineita! ;)

  VastaaPoista
 8. Luin sun artikkelin HS sta mammooneista..ja keskiosassa annoit nyt kyllä väärää tietoa..Oon asunut Italiassa melkein 30 v.ja mulla yliopistossa opiskeleva poika ja pojalla tyttöystävä myös yliopisto- opiskelija.Poikani on saanut koko ajan ilmaista opintorahaa pari kertaa vuodessa ja tyttöystävä asuu esim.ilmaisessa opiskeluasunnossa.Mua yksinkertaosesti harmittaa kun usein Italiasta annetaan negatiivinen kuva väärillä tiedoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkastin vielä tuon ilmaisen opiskelija-asunnon. Niitä tulee esim. Rooman La sapienza- yliopistossa jakoon vaivaiset 16 kpl vuodessa. Kun La Sapienzassa on yli 100 000 opiskelijaa, niin määrä on vielä olemattomampi kuin muistin. Mutta tiedän, että päästäkseen tuollaisen opiskelija-asuntoon täytyy olla todellakin huippuopiskelija, joten complimenti poikasi tyttöystävälle, todella mahtava juttu, että hän on sellaiswen mahdollisuuden saanut, vaikeampaa kuin voittaa lotossa!

   Poista
 9. Olen opiskellut itse La Sapienza -yliopistossa Roomassa ja tiedän, ettei Italiassa ole suomalaiseen opintotuen kaltaista järjestelmää. Borsa di studio on suomeksi stipendi ja eri asia kuin kaikille päätoimisesti opiskeleville myönnettävä opintotuki. Myös todella, todella vähäisiin (opiskelijamäärään verrattuna) opiskelija-asuntoihin on niin tiukat kriteerit, että suomalaisiin opiskelija-asuntoihin verrattuna niitä ei käytännössä ole. Hienoa, jos poikasi on saanut stipendin ja hänen tyttöystävänsä päässyt opiskelija-asuntoon, mutta tällaisia poikkeuksia ei todellakaan voi yleistää yleiseksi ja vallitsevaksi käytännöksi, vaikka kuinka haluaisi. Suurimmalla osalla opiskelijoista todellisuus on jotain ihan muuta Italiassa.

  VastaaPoista
 10. Huomenta Vera. Ilmeisesti nämä asiat ovat myös kuntakohtaisia.Mulla on ollut positiiviset kokemukset. Olen eronnut eli " yksinhuoltaja" niin poikani kävi ilmaiseksi yliopiston, sai opintorahaa ja jopa ilmaisen ruuan yliopistolla. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nuo stipendit ja "vapaaoppilaspaikat" onneksi auttavat silloin, kun tilanne on haastava kuten sinulla, mutta yleinen tukijärjestelmähän ei ole kyseessä, vaan nimenomaan erikoistilanne, joten niiden varaan ei voi na. keskimääräinen opiskelija laskea. Kolumnissahan yritin valottaa tilannetta nimenomaan normaalin nuoren kannalta ja selittää syitä korona asumiseen, ja kun kolumnin merkkinäärä on rajallinen, myös aihe rajautuu keskimääräiseen opiskelijaan. On todella hienoa kuulla, että sinä olet saanut apua pojan koulutukseen, mutta minulla on paljon tuttavia, joilla on ollut todella vaikea taloudellinen tilanne, eikä mitään apua ole herunut :/. Mutta onneksi on myös onnellisia poikkeuksia, yleinen tilanne kuitenkin poikkeaa suuresti Suomen tukijärjestelmästä.

   Poista
 11. PS.Luin kirjasi..olipa hyvä! Ja kuvaat hyvin Italiaa, tunnelmaa ja realistista elämää ja ihmisiä..odotetaan jatkoa!:))

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!