sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kuvakimara joulukuulta

Tähän alkuun pitäisi varmaan vetäistä sama vanha virsi kiireistä ja ajan puutteesta, mutta idea lienee tullut jo tutuksi, ja menen sen sijaan suoraan kuvakimaraan joulukuulta. Nyt on meneillään kolmannen dekkarin ensimmäinen editointikierros ja lisäksi kirjoitan "tilaustöitä" (kolumneja jne.) kolmelle eri taholle, joten työtä riittää. Kun äitini tuli käymään ennen joulua, ehdimme kuitenkin käväistä Torinossa ihailemassa jouluvaloja.


Torinon jouluvalot ovat joka vuosi eri artistien suunnittelemia. Tänä vuonna yhtenä teemana olivat tähtikuviot.


Torino on kuuluisa kahviloistaan, joissa löytyy valinnanvaraa ja varsin tyylikkäitä, vanhanaikaisia puitteita. Niinpä mekin kävimme välillä levähtämässä kaakaon ja teen merkeissä.


Yksi tämän vuoden hienoimmista valoideoista on koko kadun mittainen valokirjaimin kirjoitettu runo, jonka ensimmäinen lause "La città era piena di rumore" tarkoittaa: "Kaupunki oli täynnä meteliä".Omassa kotikaupungissamme taas jouluperinteisiimme kuuluu kirkon seimen ihailu.


Seimi kuvaa niin isoa vuoristokaupunkia, että sitä on pakko käydä ihailemassa useampaan otteeseen joulun tienoilla.


Iso osa seimeen kuvatuista henkilöhahmoista liikkuu, joten jo niiden liikkumisessa riittää ihmeteltävää. Lisäksi siinä on kuvattu lukuisten eri työläisten puuhia, kuten sepän, puunhakkaajan, pyykkärin, nuohoojan jne.


Lisäksi seimessä vaihtuu koko ajan vuorokauden aika, illalla sataa lunta, yöllä syttyvät taivalle tähdet jne. joten liekö ihme, että se lumoaa niin lapset kuin aikuiset, jotka tulevat myös muualta Piemontesta seimeä ihailemaan.

Tänään sunnuntaina kävimme lounaalla vuoristossa Ceresin kaupungissa.
Eturuoaksi oli itse tehtyjä tagliatelleja kauriin lihasta tehdyssä ragùssa.


Pääruokana naudan sisäfilettä perunagratiinilla.


Sitten juustoja kastikkeilla, jotka korostivat oivallisesti sekä miedompia että kypsytetympiä juustoja.


Jälkiruoka oli tehty jäätelöstä, kermasta, marengista sekä italialaisista joulumakeisista, torroncineista.


Lounaan jälkeen pieni kävely raittiissa ulkoilmassa oli tarpeen.


Lumi taivaan sineä vasten on aina yhtä hätkähdyttävä näky.


Talvinen vuoristo ei kyllä vedä vertoja kesäiselle, vaikka on vuoristo toki viehättävänä minä vuodenaikana tahansa.


Oikein ihania vuoden viimeisiä päiviä kaikille!

27 kommenttia:

 1. Nuo runovalot on aivan ihanat. Mielellään näkisin tuollaiset Helsingissäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain? En ollut koskaan nähnyt sellaisia, mikä ihana tapa saada ihmiset pysähtymään ja ajattelemaan... ja lukemaan runoutta :)

   Poista
 2. Onpa hieno seimi ja kuvapläjäyskin:) OIkein hyvää uutta vuotta Vera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti seimi ei ole oikein edukseen iPhone-kuvissa, joten kuvittele se vielä 10 kertaa hienommaksi :D Hyvää Uutta Vuotta myös sinulle <3

   Poista
 3. Oi mikà ihana idea tuo koko kadun pituinen runo :D

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Viime yönä Italiasta palanneena tulee heti ikävä takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti säät suosivat matkallasi, meilläpäin joulu oli sateinen...

   Poista
  2. Parina päivänä satoi Gardalla, mutta Firentzessä, jossa olimme kaksi päivää alkuviikosta, paistoi aurinko :). Italiassa eivät pienet sateet haittaa, koska siellä on niin paljon katsomista ja tekemistä. Tämä oli neljäs matkani tänä vuonna tyttären perheen luokse :).

   Poista
 5. Samaa mieltä tuosta runokadusta, hieno!

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia. Noi ruokakuvia saivat veden herahtamaan kielelle. Varsinkin juustolautanen. Odotan jo malttamattomana Ariannen uusia vaiheita. Oikein hyvää ja inspiraation valtaamaa vuotta 2014.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lounas oli kyllä "Italiaa parhaimmillaan" :) kiitos inspiraatiosta! :D

   Poista
 7. Ihana kuvakimara ja ihania kuvia! Meillä on täällä Helsingin Tuomiokirkon Kryptassa esillä Italialaisia seimiä ja ne olivat myös upeita. Hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi. Kiba kuulla myös että kolmas kirja on jo niin hyvässä vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seimi oli viime vuosiin saakka joulukuustakin tärkeämpi täällä, vasta viime aikoina joulukuusesta tullut seimeä yleisempi. Ja ihan hyvässä vaiheessa käsis on, lukijoilta saatu kannustus on motivoinut! :)

   Poista
 8. Hienot kuvat! Ja tuo teidän lounas, aaaaaah!

  VastaaPoista
 9. Kaunis seimi! Varmasti pysähtyisi tuota katsomaan pitkäksi aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi ja joka käynnillä siitä löytää aina jotain uutta :)

   Poista
 10. Tuo seimi on kyllä upea. Meillä on kotona Etelä-Ranskalaisia "santoneja" eli Provencen henkilöitä perinteisen seimen rakentamista varten, mutta tänä vuonna jäi jostain syystä tekemättä. Pitää ryhdistäytyä ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole lainkaan seimeä kotona, vaikka joka vuosi ajattelen ryhtyväni sellaista rakentamaan :) Täällä usein hankitaan yksi tai pari osaa per vuosi, ja esim. itämaan tietäjät lähestyvät Mariaa ja Joosefia koko joulukuun ja pääsevät perille vasta loppiaisena :)

   Poista
 11. Kiitos näistä tunnelmakuvista, näitä on aina niin ihana katsella! Ihania seimi-kuvia, täälläkin päästiin seimitunnelmaan Tuomiokirkkoon pystytetyn seiminäyttelyn myötä. On ne hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti osaun itsekin joskus Tuomiokirkkoon niin, että pääsen sinne seimiä ihailemaan! Hyvää uutta vuotta! :)

   Poista
 12. Moi ja hyvää uutta vuotta! Olipas kiva lukea aamun lehdestä että alat kirjoittamaan Ilkkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin ihanaa uutta vuotta! Ja ihana kuulla, että kolumnit kiinnostavat, minä mietin innoissani jo listaa eri kolumniaiheista! :)

   Poista
 13. Upeita kuvia. Nuo ruokakuvat sai kyllä mahan kurnimaan - noiden juustojen äären kyllä haluaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä pohjoisessa on kyllä kertakaikkisen upeita juustoja. Ja erilaisten salsojen ja hunajankin kanssa niiden avulla saa kyllä sellaisia kulinaristisia elämyksiä, ettei mitään rajaa! :)

   Poista

Kiva kun kävit!