torstai 28. marraskuuta 2013

Vuodet vierivät

Jahas. Eräs on taas vanhentunut vuodella. Keski-ikä kurkkii jo nurkan takana. Vielä onneksi sokeri sulaa suussa, mutta sellaisia synttäreitä jo vietetään, ettei ainakaan huonosti nukuttujen öiden jälkeen vanheneminen ole pelkkä ilonaihe.


Mutta vanheneminenkin muuttuu toki iloksi, kun sitä juhlistetaan hyvällä ruoalla.


Söimme synttärilounaan Torinon Casellen lentokentän läheisyydessä sijaitsevassa Vecchio Macello -ravintolassa.


Olemme käyneet ravintolassa aiemminkin juhlistamassa merkkipäiviä.


Päivän menu oli kirjoitettu liitutaululle.Tuosta ehkä saa juuri ja juuri selvää, että valkoista tryffeliä oli tarjolla vaatimattomaan 3500€ kilohintaan.


Leipätikut eli grissinit ovat piemontelaisia erikoisuuksia.


Hauska yksityiskohta ovat nämä pöytään kiinnitettävät laukkukoukut, joita saisi olla kaikissa ravintoloissa.


Talo tarjoaa alkupalaksi piemontelaisesta vasikasta tehtyä raakaa lihaa.


Itse valitsin lisäksi pannulla paistettua artisokkaa parmigianolla.


Eturuokaa varten paikalle tuotiin aarteet, eli Alban tryffeli. Nuo tummemmat ovat myös vaaleita, niitä vain ei ollut vielä puhdistettu.


Tryffeli eli tartufo sopi erinomaisesti yksinkertaiseen pasta-annokseen, jossa oli voi-keltuaiskastike.


Pääruoaksi piemontelaista vasikkaa. Se oikeasti suli suussa itsekseen.


Toinen eturuoka oli tässä ihanassa padassa tarjoiltu kikherne -keitto, zuppa di ceci, josa oli makua antamassa myös itse tehtyä makkaraa. Pala chilipippuria oli mukana siltä varalta, että asiakas haluaa keitosta vielä tulisempaa.


Kaikki huuhdottiin alas erinomaisella Nebbiololla. Oikeasti vanheneminen ei ole lainkaan hullumpaa. Jos mietin eroa kymmenen vuoden takaiseen ja tähän päivään, niin on selvää, että koko elämä maistuu ihan erilaiselta. Mutta on myös selvää, että kaikista kokemuksista on lopulta ollut vain hyötyä. Jos jostain tapahtumasta ei löydy sillä hetkellä selkeää opetusta, niin vähintään kirjallisessa tuotannossa on tullut hyödynnettyä kaikenlaista. Elämäni on ollut aina hyvin tapahtumarikasta, mutta viime vuosina sentään on mukaan tullut hieman seesteisempi sivumaku. Ainakin ajoittain. Koska on myös aikoja, jolloin rauhallisempikin tahti riittäisi.


Mutta elämä on laiffia, ja sivumakuja siinä pitää ollakin. Erilaiset jännittävät mausteet luovat harmonisen kokonaisuuden. Kippis sille.

28 kommenttia:

 1. Kippis elämälle - ja onnea sinulle!

  Viime viikon kolumnisi Hesarissa oli mainio - ja elämänmyönteinen parhaalla tavalla.

  Samassa lehdessä on kovasti mustavalkoisesti moralisoitu sitä että (suomalaisiin) lähiöihin tulee korttelikapakoita joihin ihmiset sitten menevät istuskelemaan!

  Suomalaiseen mielentilaaan ja median tilaan näyttää kuuluvan keskeisenä osana melkein jakomielitautinen tekopyhyys ja kaksinaismoralismi. Onkohan se sitten tämän kansakunnan voima vai heikkous, en osaa sanoa. Tuskin kuitenkaan voima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja kiva kuulla, että kolumni viihdytti. Isoissa lehdissä on toki paljon erilaisia kirjoittajia, ja jokainen heistä lahjoittaa sitten omiin teksteihinsä myös omia näkemyksiään. Olisi mukavaa, jos Suomessakin yleistyisi rento baarikulttuuri, jossa kahvilaan/baariin olisi luonteva mennä seurustelemaan ilman, että mieleen tulee heti humaltuminen. Kippis myös sille :)

   Poista
 2. "Hyvä ruoka - parempi mieli", niinhän sitä sanotaan ja italialaista ruokaa ei voi nauttia muuten kuin hyvällä mielellä. Vai tuolla ravintolassa on vakiovarusteena nuo käsilaukkukoukut!? Täällä niitä on mainostettu vain että jokaiselta naiselta tulisi itseltään löytyä kyseinen arjen helpotus laukustaan.
  Hyvää syntymäpäivää Vera! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. niinhän se on, että hyvä ruoka herättää turvallisuudentunteen, ei voi pelätä ryppyjä maha täynnä :D Tuollainen koukku kyllä olisi kätevä itselläkin, vaikka unohtaisinkin sen aina kotiin :D

   Poista
 3. Uuu... ihanan näköistä ruokaa, ihanahan tässä tulee vesi kielelle :). Onnea tätäkin kautta!

  VastaaPoista
 4. Onnea Veera täältä Itävallasta myös! Oletko värjännyt hiuksiasi hennanpunaisiksi synttäreiden kunniaksi vai heijastuuko hempeän oranssinen väri seinästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kyse heijastuksesta, vaan ihan Ariannanpunaisesta tukasta :D Päätin hankkia kuontaloon vaihtelua jo lokakuussa :)

   Poista
 5. Vielä kerran onnea Vera!
  Nam, pitää odottaa helmikuulle että pääsee Firenzeen nauttimaan herkkuja... Huhtikuun lopussa sitten toivottavasti Roomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kerran :) Ja ooh, Toscanassa tulee myös syötyä hyvin :)

   Poista
 6. Onnea, onnea ! Ihanassa paikassa olette synttäreitä juhlistaneet. On hurjaa, miten nopeasti aika kuluukaan ja vanhemmiten tahti vain kiihtyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja aivan totta, tuntuu, että iän myötä aika vain kuluu nopeammin :O

   Poista
 7. Paljon onnea! Yritän itsekin suhtautua ikääni (olemme lähes samaa vuosimallia :-) ) yhtä seesteisesti, mutta aina se ei tunnu onnistuvan ;-) Järjellä ajateltuna nyt todella elän parasta aikaani, mutta joku kriisinpoikanen muistuttelee välillä nuoremmuuden eduista.

  Kirjoitusvimmalleni löytyi myös yllättävä toteutusmuoto päähänpiston seurauksena; blogi yllättävästä genrestä ja jopa lukijoita rapakon takaa :-) Kiitoksia vain kannustuksestasi täällä kommenttiboxin puolella!

  t. Hannah, http://carlos-the-cat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mahtavaa, että perustit uuden blogin, onnittellut siitä!

   Poista
 8. Paljon onnea! Ne laukku koukut ovat todella hyvät. Mulla on itselläni niitä parikin kappaletta, mutta ei koskaan mukana kun pitäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hah, arvasin, että nuo koukut unohtuvat aina, kun niitä tarvittaisiin :D

   Poista
 9. Belle expérience et belle aventure de découverte culinaire!
  Very nice post!
  Thanks & Welcome for your comment and your next visit to my blogs.
  Have a nice day! Cath.

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea! Löysin tämän blogin nyt SMM-yhteisön kautta, oikein mielenkiintoista tarinaa! Miten mulla alkoi tekemäänkään mieli takaisin Italiaan ja nauttimaan siitä ihanasta ruoasta tämän postauksen luettuani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun löysit tänne :) Italialla on paljon tarjottavaa ;)

   Poista
 11. Oi ja voi, nyt on herkkuja! Onnea vielä näin jälkikäteen :)

  VastaaPoista
 12. Great blog!!
  Can we follow each other via gfc bloglovin and g+?

  http://asweetwoorld.blogspot.com/

  VastaaPoista
 13. Moikka, omaan työhön ja sen pohtimiseen liittyvä haaste Sulle mun blogissa :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!