torstai 8. marraskuuta 2012

Hämmentäviä ilmiöitä

Kyllä minä kovasti aamulla hämmennyin, kun huomasin ulkona oudon valoilmiön. Hetken aikaa kesti, ennen kuin muistin, että Italiassa aurinko ei ole merkki maailmanlopusta edes marraskuussa.


Ryntäsin terassille nappaamaan todistuskappaleen iphonella. Eihän tuosta muuten mitään selvää saa, paitsi että taivaalla näkyy vain muutama pilvenhattara.

Olo on matkan jälkeen vielä hiukan töttöröö, vaikka todellisuudessa lento sujahti kuin sinivalkoisilla siivillä. Lapsi ehti katsoa parit Muumit dvd:ltä ja minä kirjoitin neljä liuskaa. Huomasin muuten aamulla, kuinka ihanalta tuntuu, kun käsis on melkein lopussa ja niin iso bittijoukko, että sen lataaminen sähköpostin liitteeksi on melkein hidasta. Taitaa olla ainoita tapauksia, jolloin hidas lataaminen tuntuu vain palkitsevalta. Olenko tosiaan naputellut noin paljon tekstiä, vaikka tuntuu, etten ole saanut viimeisen vuoden aikana mitään järkevää aikaiseksi? Mistä seuraa tietenkin ajatus, että ei varmaan kannata mainostaa sen kovemmin käsiksen järkevyyttä, ennen kuin muutama koelukija on ehtinyt siitä painavan sanansa sanoa.

Ajatus tulevasta kolumnistin hommasta innostaa. Koko ajan mieleen juolahtaa uusia aiheita. Näillä näkymin aloitan kolumnistina tammikuussa, mutta vinkkaan sitten jos ja kun ensimmäinen kolumni tosiaan ilmestyy. Ramppikuumettakin on, sen verran kovaan seuraan pääsen vuorottelemaan omilla laverteluillani. On se vaan erikoista, kuinka kirjoittamisesta on iloa pienelle ihmiselle.

Tänään ratkaisin ison ongelman, kun jouduin valitsemaan Suomesta roudatun, maustetun vihreän teen ja kotoisen Caffé Vergnanon välillä. Ratkaisin pulman salomonilaisittain: ensin maitokahvi ja nyt on vuorossa sitten vihreä tee.

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille, hehkukoon valo elämässänne, jos ei taivaalla, niin ainakin sielussa. Tai jotain muuta tosi korkealentoista ja filosofispohdiskelevaa.

6 kommenttia:

 1. Äläs ny, on aurinko täällä Suomessakin paistanu tänään! B)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui jui, outo valoilmiö on saapunut pohjolaankin :D Ihana kuulla, tähän vuodenaikaan ei aurinkoa kyllä voi olla liikaa :)

   Poista
 2. Täällä on ollut tosi kaunis marrassää: aurinko paistaa, syysasterit kukkivat ja nurmikko sekä kartiolvalkokuuset ovat kauniissa kuurassa.

  Mihin alat kirjoitta kolumneja?

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuon Suomessa käynnin jälkeen on aina vähän pyörällä päästä ja vinksinvonksin. Mutta hyvä jos matka meni reippahasti. Heitin sinua juuri äsken Sunshine-tunnustuksella. Käy kurkkaamassa blogistani, missä tänään on vain pelkkää kirjoitussurua :( Onneksi on näitä sunshine-blogeja luettavana!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!