keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Öhöm

Jos joku haluaa ihailla dekkarin kantta, niin se on näkyvissä katalogin sivulla 6. Älkää sen sijaan katsoko sivua 7, älkää ainakaan kovin tarkkaan...

Gummeruksen syksyn 2012 katalogi 

Jos suora linkki ei toimi, niin käykää katsastamassa syyskatalogi 2012 suoraan Gummeruksen sivuilta

69 kommenttia:

 1. Voi ei, linkki ei toimi!

  Muuten, minulla on sinulle hyvän mielen haaste blogissani - jos jaksat ja ehdit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkki on pdf-file, joten sen latautumisessa saattaa kestää hetken aikaa, se ei siis aukea heti, mutta jos on normaali nettiyhteys, niin se aukeaa kyllä parinkymmenen sekunnin kuluttua.

   Kiitos haasteesta :)

   Poista
  2. Jee hieno! Nyt minäkin pääsin katsomaan kun kopioin linkin Safariin. (Ilmeisesti Google Chrome oli syynä, ettei linkki avautunut Gummeruksen sivuillakaan) Tosi kaunis kuva ja hienoa tekstiä! En malta odottaa, että pääsen lukemaan :)

   Poista
 2. www.gummerus.fi -> alhaalla vasemmalla linkki syksyn 2012 katalogiin, sieltä pääsee selaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olisi varmana pitänyt panna erikseen tuokin, kiitos :) Jos selaimessa on vähän muistia, niin ei välttämättä lataudu, on niin iso file.

   Poista
 3. Kaunis kansi, ja odotan innolla kirjan julkaisemsita. Kuvasi oli onnistunut. Tuntuu varmasti helpottavalta, kun olet jo näin pitkällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) helpottavalta - tai sitten iskee paniikki :D

   Poista
 4. Onnea paljon vielä tätäkin kautta! Kirjan herkullinen esittely herättää varmasti kiinnostusta monissa. Ihanaa, että sait unelmasi toteutettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tätäkin kautta :) Minusta kustannustoimittaja on tehnyt hienoa työtä, itseeni ainakin vetoaa :)

   Poista
 5. Ihanaa! Kävin katsomassa! Olet ihan 15 vuotiaan näköinen siinä kuvassa! Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 6. Apua, nyt toi linkki tilttasi minullakin. Meniköhän gummeruksen sivu tukkoon, kun kaikki mun kaveriot ovat rynnänneet sinne...? :D kattotaas, jos saan sen taas toimimaan hetken kuluttua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, minulla tulee monta riviä error-viestiä - ilmeisesti Gummeruksen sivuilla on jotain häikkää. Kokeilen myöhemmin uudestaan :)

   Poista
 7. Linkki ei toiminut, mutta kävin Gummeruksen sivulla katsomassa, ja piti sanomani siis vain, että "Kova."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Panin nyt tuohon linkin myös Gummeruksen sivuiille, joka ainakin toistaiseksi näytti toimivan.

   Poista
 8. Onnittelut yhdeltä edellistä blogia pitkään seuranneelta! Ihan ex tempore -sivuhuomiona mainittakoon, että kyllä on graafikolla kissanpäivät, nimi Vera Vala on täydellinen näyttävään sommitteluun. Joku Vera Valaanpää-Zucchini-af Gummerus olisi aika lailla haastavampi ; ) -- sori huono vitsi, en suinkaan tiedä arvon bloggaajan oikeaa nimeä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD
   Kiitos :) Ja voi sinua, kun paljastit nyt todellisen nimeni. Vaikka se onkin oikeasti Valaanperäpää-Zucchini-af Gummerus. :D

   Poista
 9. Jeeeeeee!!! Hyvà Vera!!!!!! Tosi hienosti esitelty esikoisteoksesi ja kovin olit eduksesi siinà kuvassa :D WOW!!!! ONNEA vielà miljoonannen kerran :D

  VastaaPoista
 10. Onnittelut, aivan mahtava esittely! Upea kansi ja tuo taiteilijanimi on kyllä ihan killeri, se vakuuttaa. Olen iloinen, että tästä tulee dekkarisarja - tämä vaikuttaa juuri sen tyyppiselta dekkarilta joita rakastan lukea. Italia on ekstra-bonusta. Miten maltan odottaa syksyyn ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Rina, kehusi lämmittävät <3 Apua, nyt vain alkaa paniikki, kun pitää miettiä, että joku ihan oikeasti sitten lukeekin tämän... :O

   Poista
 11. Jäin vielä kuolaamaan kuvastoa ja uudella lukemisella huomasin että kirjan nimi päätetään kilpailulla. Hauska idea!
  P.S. Kuvasi on edustava, juuri tuollaiselta maailmanluokan dekkarikirjailijan kuuluukin näyttää. Minusta on kovaa vauhtia kehittymässä Vera Vala-fani. Hassua, en kuvitellut että tässä iässä voi vielä olla idoleita ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Ihania kommentteja sinulla <3 Eikö olekin mahtava idea tuo nimikilpailu? Minusta on tosi kutkuttava nähdä, mikä nimi voittaa. Niin siis panen tännekin linkkiä heti, kun kilpailu käynnistetään! Nimittäin kustantamon väen keskuudessa voitti yksi nimi, mutta kustannustoimittajien/päälliköiden keskuudessa olisi voittanut toinen nimi, ja sitten minulla olisi ollut vielä yksi suosikki. No joo, oikeasti tykkäsin niistä kaikista nimistä, ja siksi onkin tosi jänskä selvittää, että mikä nimi puolsteaan vetoaa parhaiten lukijoihin!

   Poista
 12. Jahuu! Kuulostaa muuten hyvältä dekkarilta! Näytät muuten ihan erilaiselta kuin mitä ajattelin profiilikuvan yms perusteella. :O Mainio kuva toki, kelpaa katsella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, heh, tuo onkin stuntti, tuo kuvan Vera Vala :D Kustantamolla on pari muutakin kuvaa pressiä varten, ja niistä toisessa olen hyvin oman itseni näköinen, eli näytän alakuloiselta virtahevolta (siis kasvojen ilme vain muistuttaa mielestäni hiukan sitä Madagasgarin virtahepoa) ja toisessa taas olen ihan vamppi. Eli tästä voisimme päätellä, että maailma on menettänyt minussa hyvin muuntautumiskykyisen klovnin... ei kun siis näyttelijättären, siis sellaisen vakavasti otettavan, joka esiintyy vain Kaurismäen vilmeissä. :)

   Poista
  2. Hih, olisi kiintoisaa nähdä tuo "Madagasgarin virtahepo" kuva! Tosin luulenpa, että siinäkin näyttäisit ihan kauniilta.

   Vera Vala on oiva valinta nimeksi, sopivan kuuma dekkarikirjailijalle. Näen silmissäni jo mukavia myyntilukuja... Varo vaan! :D

   Poista
 13. Aivan mahtava kirjaesittely ja upea kuva. Olen niin onnellinen puolestasi ja hienoa lukea, että tästä on kehittymässä ihan dekkarisarja suomalais-syntyisen naisetsijän voimin upeissa Italian maisemissa. Oivallista tosiaan ja jotakin erilaista muihin dekkarisarjoihin nähden. Hyvä Vera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti ihanista kehuista, Marke. Ja ihana kuulla, että tämä voi ainakin teoriassa kiinnostaa :) Ja lukukokemuksen jälkeen kirjalla voi heittää aina vesilintua, jos siitä ei tykännytkään :D Että sellainen winner-winner -tilanne kirjan ostajalla joka tapauksessa.

   Poista
 14. Tosi hyvältä näyttää! Sekä kirja että kirjailija :) On varmaan riemastuttavaa olla jo siinä vaiheessa, että kansi on valmis. Mäkin odotan innolla, että pääsen lukemaan kirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata. Onhan tämä kutkuttavaa, ei voi kieltää :)

   Poista
 15. Hö, ei mennyt kustantamon arvaus minun kohdalla ihan putkeen:-) Kaiken lisäksi kustantamo jäi vaivaamaan niin, että näin jo yhtenä unta sinusta unta ja että kustantamosi olisi ollut atena, heh! Mutta Gummerus on kyllä huippujuttu! Hieno valokuva muuten esitteessä, näytit oikein kansainväliseltä dekkaristilta :-) Ja kirjan kansi oli minusta myös tosi hyvä, en malta odottaa elokuuhun, että pääsee lukemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, tuo on jo aika jänskää, että tulen pelottelemaan uniinkin :) Gummerus on kyllä mahtava juttu, minulla oli aikoimoinen fiksaatio siitä, että dekkari sopisi nimenomaan Gummeruksen kustannusohjelmaan! Tosi kiva, että sinäkin pidit kannesta, minusta se on just sopiva sekoitus pahaenteisyyttä ja sitten sitä Italian runollisempaa puolta :)

   Poista
 16. Hei, onnittelut vielä täältäkin! Vaikken saanut sivustoa auki minäkään enkä näe kantta tms. Ei sitten mennyt arvailuni oikein:) Mutta muistelen, että sun edellisessä Kirjoitusripulia blogissa sait viime vuonna hylyn ensin Gummerukselta. Muistatko päivitystäsi? Kiinnostaisi kovasti kuulla, miten sitten "uskalsit" lähettää heille uudemman kerran ja miten prosessi etenikään loppupeleissä? Just siks en arvannut Gummerusta... Pitää katsastaa kansi myöhemmin! t. se arvailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, Gummeruksen kanssa meni hiukan hassusti siksi, että olin lähettänyt sinne vuoden sisällä kolme käsikirjoitusta, joista kaksi oli lastenkirjoja. Kun sain hylyn, luulin tietenkin sen koskeneen dekkaria, vaikka toinenkin l-kirja oli ollut "sisällä" jo kauemmin. Vasta jonkun kuukauden jälkeen, kun sain toiselta kustantamolta hylyn lastenkirjasta (sinne en ollut dekkaria lähettänyt, joten tiesin olevan kyse l-kirjasta), tuli mieleen, että ehkä se Gummeruksenkin hylky koski lastenkirjaa!
   Lopulta en siis enää ollut varma, koskiko hylky l-kirjaa vai dekkaria, enkä ole asiasta vieläkään varma. Ne hylyt kun ovat nimettömiä. Ilmeisesti kauhean moni kirjoittaja ei lähetä samaan aikaan useita käsiksiä, kun kustantamoilla ei ole tarvetta nimetä käsiksiä hylyissä :)

   Yksi tuttu tunsi Gummeruksen sisällä yhden ihmisen, ja ajattelin kysyä asiaa suoraa häneltä saadakseni asiaan selvyyden sekä tarjota käsistä suoraan hänen luettavakseen (minulla oli vain sellainen fiksaatio, että dekkari sopisi nimenomaan Gummeruksen kustannusohjelmaan) sen jälkeen, kun olin ensin muokannut sitä ihan toisen kustantamon kommenttein perusteella.

   No, kävi ilmi, että tutun tuttu ei enää ollutkaan töissä Gummeruksella! Siinä vaiheessa ajattelin, että himskutti, oli siellä tutun tuttuja tai ei, kerron saaneeni käsiksestä kommentteja toiselta kustantamolta, ja että olen muokannut käsistä saamani palautteen mukaan. Kysyin tätä myös yhdeltä toiselta kustantamolta, ja sekä Gummerus että nämä kaksi muuta kustantamoa siis osoittivat varovaista kiinnostusta, eli sain luvan lähettää käsiksen sinne uudelleen. Ilmeisesti tuo sana muokkaus oli kaiken avain? Jos siis haluaa lähettää kustantamoon uudempia versioita, kannattaa ensin kysyä, kiinnostaako heitä lukea muokattua versiota :)

   Poista
 17. Kansi näyttää kivalta! Onnittelut! Kustantamonkin arvastin oikein... :) (Annoit niin paljon vihjeitä. En ole luonteeltani salapoliisi.)

  VastaaPoista
 18. Kävin Gummeruksen sivuilla ennen kuin ehdin tänne. :) Olin tulossa onnittelemaan kirjasta sekä hienosta kuvasta kuvastossa. Upeaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :D Minä en TIETENKÄÄN malttanut odottaa edes päivää, kun piti päästä jo huutelemaan neljään tuuleen uudet kuulumiset :D

   Poista
 19. Hei, molemmat sivut tutkin totta kai (hyvä kuva susta!)! En malta odottaa elokuulle. Tuli esittelytekstistä jo Italian maisemat ja tuoksut mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tosi kiva kuulla Italian ystävältä, että esittelyteksti vetoaa. Minusta k-tyoimittaja on laatinut sen tosi hienosti, tykkäsin kovasti :)

   Poista
 20. Tosi hyvä kansikuva ja myös itse kirjailijan kuva! Onnittelut. Tästä se lähtee...

  Ja Gummerushan on hyvä kustantamo. Sääli, ettei meistä sitten tullut saman tallin kynäilijöitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina :) Gummerus on hieno kustantamo niin kuin Tammikin. Saamme olla kumpikin tyytyväisiä :) Ja messuilla tavataan, vaikka ei kustantatamojen pirskeissä ;)

   Poista
 21. Kyllä se taitaa olla niin, että myös meikäläinen suuntaa elokuussa kirjakauppaan!
  Hurjasti onnea!

  VastaaPoista
 22. Onnea :)! Hieno kansikuva ja upea kirjailijakuva :)! Jännää nähdä, mikä kirjan nimeksi tulee :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rooibos, kiva jos tykkäsit :) On kyllä jännää, vaikka periaatteessa mikä tahansa vaihtoehdoista olikin mielestäni sopiva :)

   Poista
 23. Hienon näköinen kirja ja lupaava esittely! Upeaa, Vera!

  VastaaPoista
 24. Kaunis kansi ja kaunis kirjailija! Way to go, Vera Vala!

  VastaaPoista
 25. Hieno kuva kirjasta ja hieno kuva myös sivulla 7.

  Tekisipä mieleni tarttua kirjaan jo nyt! Varmasti tulen sen lukemaan vielä =)
  Ja vaikka koko sarjan. Italia-fiiliksiä odotellen.

  VastaaPoista
 26. Cool! En ole dekkareiden ystävä, mutta kuten sinä annoit mahdollisuuden vampyyrikirjoille, niin luonnollisesti minä teen samoin tämän kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! eihän sitä tiedä, vaikka jäisit koko genreen koukkuun niin kuin minä vampyyrien kanssa, täysin sinun syytäsi! ;D

   Poista
 27. Kommentoinpa vielä tänne, että hienon hienoa :) Ja kuten Anne, en minäkään ole dekkareiden ystävä, mutta koska nuo Italialaiset maisemat ovat jotenkin niin aaaaah, aion kyllä tutustua tähän! Ehkäpä vihdoin napsahtaisi päälle jonkinmoinen dekkari-innostuskin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, en kyllä tiedä, uskallanko suositella sellaisille, jotka eivät välitä dekkareista :) Toisaalta, ei kai tuollaisen vähän päälle 400 sivun läpi kahlaamiseen nyt hirveän kamalasti arvokasta aikaa kulu ;)

   Poista
 28. Hyi, järkyttävä kirjoitusvirhe. Piti kirjoittaa Italian maisemat, joten iso i jäi italialaiseen..taidan menettää otettani pilkunviilaajan menneisyydestäni!

  VastaaPoista
 29. Uteliaana menin heti kurkkimaan.Hieno kuva sinusta ja aika jännä juttu tuo nimivalinta,siis miten se tapahtuu,jännää!

  VastaaPoista
 30. Ihana kuva ja hauska idea tuo kilpailu. upeaa Vera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hanna! Tuo oli se kilpailu, josta silloin mainitsin, kun sanoin, että jotain siellä on suunnitteilla :D

   Poista
 31. Ooh, miten tyylikästä! Otsikko-kröhäisysi kuului tänne niin hiljaa, että vasta nyt havahduin käymään Gummeruksen katalogia kurkkimassa. :D Jo vain on hieno kansi ja raikas kirjailijakuva!

  Ja ilmestyy mukavasti pimenevien iltojen ratoksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no kun tämä vaatimattomuus on meillä pohojalaasilla verissä, niin ei kovin sovi kuuluttaa kaikille, että mistäs nyt tuulee ;)

   Ja tosiaan pimeneviin iltoihin sopii (unilääkkeeksi...) mainiosti dekkari :)

   Poista
 32. Mahtavaa!

  Tekee mieli kysyä tuosta tekstinäytteestä. Valitsitko sen itse? Jos valitsit niin miksi? Veikkaan kuitenkin, että et valinnut vaan kustannustoimittajalla on näppinsä pelissä. Mitä mieltä olet tekstinäytteestä? Siis ihan uteliaisuudesta. Aion lukea molemmat kirjat, mutta noin yleensä ottaen olen huomannut, että noiden lyhyiden tekstinäytteiden perusteella valitsen kirjat jotka luen, ellei kirjaa ole mahdollista pitää kädessä ja selailla, ennen ostopäätöksen tekoa. Ts. kieli on ratkaisevampi asia, kuin se mitä esittelyssä tai takakannessa sanotaan. Yhtä paljon merkitsee se jos joku kovasti suosittelee jotain kirjaa. Olenohan ainoa, jolle nuo tekstinäytteet on ratkaisevassa roolissa? Pätkät on lyhyitä ja oletus on, että näyte on valittu sillä perusteella, että se parhaiten edustaa kirjan kielellistä otetta ja tyyliä.
  Ja jotenkin sen tehtävän voisi kuviella olevan nopeasti vakuuttaa lukija. Hauskaa muuten, että sen lyhyen aikaa mitä olen viettänyt näiden kirjoittajablogien parissa kaksi kirjoittajaa on saanut sopparin (sinä ja Kristiina Vuori) :).

  -Tulppaani-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh! Editoin kommenttiani ja kun kiireessä rustaan niin... kirjoitan "aion lukea molemmat kirjat", viittaa toisella kirjalla Kristiina Vuoren esikoiseen. Pohdiskelin tekstissäni myös Tammen kirjakatalogissa olevaa Kristiinan teoksen esittelytekstiä ennen poistoa.

   Terv. aina yhtä selkeä Tuppaani

   Poista
  2. eiku Tulppaani :D :D :D

   Poista
  3. Itse esittelytekstiä rustasimme kustannustoimittajan kanssa yhdessä, eli vaikka se onkin periaatteessa k-toimittajan käsialaa, niin siitä oli muutamia versioita, joihin tein muutoksia, ja joita k-toimittaja muutti vielä lisää :) En tiedä ovatko kaikki huomanneet katalogin ihan ylimpänä olevaa tekstiä, "otsikkoa" jonka mukaan : "Italia tulvii iholle jännittävässä ja nautinnollisessa dekkarissa". Tämä oli mielestäni ihana lause, tuo Italia tulvii iholle tuntui tosi kuvaavalta. Runollinen ja taitava kustannustoimittaja, siis.

   Mutta tuo tekstinäyte sen sijaan oli minulle yllätys. En ollut edes kysynyt, millaista kohtaa k-toimittaja siihen suunnitteli, mutta kyllä, mielestäni hän on valinnut hyvin kuvaavan katkelman. Aika lailla tuollaista kielenkäyttöni taitaa olla. Olen itse aina sanonut, että Italia nousee dekkarissa tärkeää osaan maisemineen, tuoksuineen ja ihmisineen italialaisen sielun oleellisinta osaa eli ruokaa tietenkäämn unohtamatta.

   Tyyli riippuu tietenkin tekstin kohdasta: jännittävissä kohdissa ei ole varaa pysähtyä pitkäksi aikaa maisemaan, vaan rytmi on nopeampi, mutta dekkarissa on kyllä paljon kuvailua.

   Kustannuspäällikkö sanoikin, että juuri se, että käsiksestäni tunsi "Italian tuoksun" sai hänet vakuuttumaan siitä, että se oli erilainen kuin muut dekkarit ja kannatti siis kustantaa. Ja minulle kuvailu on hyvin aistikasta, siis kaikki aistit ovat tärkeitä, ei ainoastaan se, mitä näen, vaan myös se, mitä kuulen tai haistan. Ja mitä tunnen ihollani. Minulle onkin ollut tärkeää, että olen käynyt itse kuvailemissani paikoissa, että voin olla varma siitä, että saan kuvailuun mahdollisimman aidon ja realistisen tunnelman.

   Hm. Olisin varmaan voinut vastata lyhyestikin että joo, tuo katkelma on edustava otos tyylistäni :D

   Poista
 33. Ei kun just hyvä vastaus :). Mä unohdin mainita sen, että pidän tuosta tekstikatkelmasta. Ja pidän myös dekkareista noin yleensä. Olen sitä mieltä, että dekkarit toimii aina (viihteenä) ja luen niitä paljon etenkin syksyllä ja talvella, kun haluan levätä ja nollata.

  Mä tunnustan kirjoittavani usein selälläni sohvalla, läppäri sylissä, mikä ei ole varmaan paras mahdollinen asento jos haluaa kirjoittaa ilman näppäilyvirheitä :). Joten antakee armoo!

  -Tulppaani-

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!