keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Ja äkkiä on ilta


ED E’ SUBITO SERA

Ognuno sta solo sul cuor della terra
trafitto da un raggio di sole:
ed è subito sera


         JA ÄKKIÄ ON ILTA


         Jokainen yksinään maan sydämellä
         auringonsäteen lävistämänä:
         ja äkkiä on ilta


         Salvatore Quasimodo. suom. Elli-Kaija Köngäs


Rosso di sera, bel tempo si spera. Italialaisen sanalaskun mukaan punainen iltataivas lupaa seuraavaksi päiväksi kaunista säätä. Meidän taivaamme on leimunnut viime aikoina punaisen kaikissa eri sävyissä.
19 kommenttia:

 1. lohduttavia kuvia - meillä vielä hankien helmiäiset hohtavat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko ja hanki jäävät ulkosuomalaisen sydämeen yhtenä kauneimmista mielikuvista, kun Suomena ajatellaan

   Poista
 2. Espanjan taivaan allakin punertaa ja hehkuu, viileän talven (3kk) jälkeen pari viimeistä päivää bikineissä;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, bikinikelejä ei vielä täällä ole, mutta ehkä pian... ;)

   Poista
 3. Koskettava runo. Ja kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja haikeaa, runoutta parhaimmillaan. Kuvasi sopivat tähän niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli tämä runo heti mieleen, kun katselin iltataivasta :)

   Poista
 5. Ah niin kaunista! Meillä pitäisi toivottavasti sataa huomenna..

  VastaaPoista
 6. Tuo on yksi lempirunoistani. :)

  Ja viimein löysin tänne, miten se kestikin? Onnea uudelle blogillesi ja ennen kaikkea onnea syksyllä ilmestyvälle kirjallesi. Huikean hienoa!

  Blogisi kuvia katsellessasi tuli taas ikävä Italiaan. Ilokseni huomasin, että ensi kesänä aletaan lentää suoria lentoa Helsingin ja Bolognan (joka on rakas ja tuttu kaupunki) välillä. Arvaa, minne me mennään (mini)lomalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja onnitteluista :) Hih, pyydän sitten provikoita Finskiltä (vai Blue1 sinne Bolognaan lentää?), kun edesautan turismia :DDD Bologna on tosi kiva kaupunkin, tai itse asaissa arvioitu Italian parhaimmaksi kaupungiksi, jossa elää! Mieheni vanhemmat ovat Emiliasta kotoisin ja Bolognassa on yhä koko appiukon suku, joten siellä olemme käyneet sukuloimassa aina silloin tällöin, äitinikin kerran, kun menimme Bolognan lastenkirjamessuille.

   Poista
  2. Joo, Bolognaan lentää Blue1. Vähän harmi, ettei Finski (koska sillä on aina kivempi matkata :)). Meillä mieheni oli töissä Bolognassa vuodet 2003-2005, mutta emme kesän 2005 jälkeen käyneet koko kaupungissa. Mieheni asunto oli vielä Centro Storicossa. Sinne on ollut ikävä jo kauan, mutta nyt viimein ei voi enää syyttää ainakaan matkustamisen hankaluutta. Ihana päästä sinne. Emilialainen ruoka on mielestäni maailman parasta. :)

   Poista
  3. Hih, minun tekikin mieli udella, että mitä suhteita sinulla on Bolognanaan, mutta en sitten kehdannut, kiva kun kerroit itse :D Olemmeko me muuten jutskanneet Bolognasta joskus Italia-blogissani? Koska muistan, että jonkun lukijan mies oli siellä ollut töissä! Vai onko teitä useampia? :D

   Ja Brava Katja, emilialainen ruoka ON maailman parasta. Italialaiset puolustavat aina oman alueensa ruokia, ja syystäkin, koska joka alueella on omat mahtavat sapuskansa, joiden paremmuusjärjestyksestä ei voi kuin kiistellä. AINOA alue, josta kaikki ovat samaa mieltä, on Emilia, eli sen kaikki italialaiset myöntävät maan parhaksi. Ainakin siihen oman alueensa rinnalle ;) Saankin aina ymmärtäväisä huokauksia osakseni, kun selitän appivanhempien olevan Emiliasta, kovat odotukset siis miniän kokkaustaitojen suhteen. ;) No, nyt voi jo sanoa, etten pärjää lainkaan hullummin, vaikka Italiaan muuttaessani osasinkin lähinnä lämmittää valmiskastikkeen ja sekin paloi yleensä pohjaan :D

   Poista
  4. Varmasti juttelit tästä joskus minun kanssani. Löysin nimittäin aikoinaan sinun (vanhan) Italia-blogisi ennen kuin päädyin Kirjoitusripuliin. :)

   Poista

Kiva kun kävit!