tiistai 6. elokuuta 2013

Villa Borghesen eläintarha


Panen blogiin tänä kesänä otettuja kuvia yhdestä Rooman lempipaikoistani, eli Villa Borghesesta. Aloitetaan kuvilla sen sisällä sijaitsevasta eläintarhasta.


En ole mikään eläintarhafani, ja eläimiä sisältävään sirkukseen minua ei saisi kuin aseella uhattuna. Mielestäni eläinten olisi ihanteellisinta saada kulkea vapaana luonnossa. Mutta todellisuus siitä "ihanasta luonnosta" on myös tietenkin vähän toista, joten esim. uhanalaisten eläinten tarhaamiseen minulla onkin hyvin kaksijakoinen suhtautuminen.


Mieheni oli kuitenkin käynyt Rooman eläintarhassa eli Bioparco di Roma:ssa jo aikaisemmin, ja hänen mielestään se ei ole surullisimmasta päästä. Ja kun lasta kovasti kiinnosti päästä katsomaan eksoottisia eläimiä, minä suostuin mukaan. Eikä eläintarha mikään maailman kauhein vankila ollutkaan. Olen joskus 90-luvulla erehtynyt kävelemään Istanbulin eläintarhan läpi, kun seikkailin (eksyin) kaupungilla itsekseni, joten siihen verrattuna Rooman zoo on luksuspaikka. Moni häkki oli itse asiassa isompi ja luonnollisemman näköinen vehreydessään kuin Korkeasaaressa.


Perheemme lempieläimiä olivat erityisesti piirretyistä tutut, kuten Madagaskarin kuningas Julian. Tää tahtoo veivaa, veivaa, tää tahtoo veivaa, veivaa...


Bioparco on  nimensä mukaisesti faunan lisäksi täynnä myös kiinnostavaa floraa, ja osa eläimistä kulkee puistossa vapaasti. Ainakin riikinkukkoja oli joka puolella. Myös flamengot viihtyivät omalla lammellaan.Ravintolatarjoilut olivat meidän vierailumme aikana surkeat, eli varsinainen ravintola oli varattu vain kesäleiriä viettäville lapsille, ja yleisölle oli tarjolla vain kioskiruokaa. Ja italialainen kioskiruoka on vielä kamalampaa kuin suomalainen. Suosittelenkin kävijöille omia eväitä, piknik-pöytiä alueelta kyllä löytyi.


Minua kasvitiede ja flora kiinnostaa aivan yhtä paljon kuin eläimet, joten katselin innokkaasti myös eri puita, joista moni oli samoja kuin Roomassa muutenkin, osa taas lajeja, joita ei juuri muualta Roomassa löydy.Tuolla kiipeilypuun latvassa istuu apina tai gorilla tai mikähän laji lieneekään. Vinkiksi, jos ette itse erota.Myös Leijonakuninkaan Timonit olivat eri vekkuleita nassikoita, koko ajan peuhaamassa.


Mietin, sopisiko eläintarha myös kohtauspaikaksi seuraavaan dekkariin... saapa nähdä...


Oikein hauskaa uutta viikkoa. Tää tahtoo veivaa, veivaa, tää tahtoo veivaa, veivaa...

8 kommenttia:

 1. Kaunis ja vihreä eläintarha. Tottahan se on että tuntuu kurjalta kun eläimet ovat pienellä alueella kaikkien töllötettävän mutta toisaalta emme näkisi ehkä koskaan noita eläimiä. Täällä Tel Avivin alueella on kiva eläintarha,jossa osa on safarimaista eli eläimet vapaana ja siellä kuljetaan joko omalla autolla tai paikan pikkujunalla.En ole käynyt mutta pitäisi kyllä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa, tuollaiset safarieläintarhat ovat mielestäni ihanteellinen ratkaisu esitellä ihmisille eksoottisia eläimiä, niissä mennään varmasti enemmän eläimen ehdoilla kuin näissä perinteisissä.

   Poista
 2. Olipa mukavaa pyörähtää roomalaisessa eläintarhassa, paikka näytti viihtyisältä. Ja kyllä pyörii tämän jälkeen päässä "tää tahtoo veivaa veivaa, tää tahtoo veivaa veivaa"! :D Mahtava leffakohtaus, hauska leffa muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ihan sama täällä :D Kävin aikoinaan katsomassa leffan elokuvissa, ja tykkäsin jo silloin, nyt kun lapsi sitä katsoi, niin ekalla kertaa oli pakko katsoa mukana. Lapsi oli vielä niin hauska, kun ei kunnolla vielä silloin ääntäny, vaan lauloi, että "tää tahtoo beivaa, beivaa, tää tahtoo beivaa, beivaa " :D

   Poista
 3. Olipa ihania kuvia. Tämä jäi meiltä välii kuin kävimme Roomassa pari vuotta sitten. Nyt harmittaa, sillä näytti kivalta paikalta. PS minulla on juuri Kosto ikuisessa kaupungissa luettavana. Jännitys tiivistyy =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, riittää uutta nähtävää seuraavallekin Rooman-matkalle :) Ja apua, jännitys tiivistyy :)

   Poista
 4. Kivan näköinen paikka. Eläintarhat ovat joskus hyviä, joskus ei ihan niin hyviä. Aika surulliseksi tulin Tallinnan eläintarhassa käydessäni, siellä oli joillakin eläimillä todella surkeat olot :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan totta, että on eläintarhoja ja eläintarhoja, se Istanbulin elä'intarha tosiaan sai aikaan lähinnä pahan mielen...

   Poista

Kiva kun kävit!