sunnuntai 4. elokuuta 2013

Ranskan Alpeilla

Kuten blogissa on varmaan tullut selväksi, asumme Alppien juurella.


Niinpä pako vuoriston viileyteen on tervetullut ratkaisu kesähelteillä. Pari viikkoa sitten suunnistimmekin colle del Moncenisiota kohti.


Colle del Moncenisio sijaitsee Italian ja Ranskan välisellä rajalla, maantieteellisesti pääosin Piemontessa  val di Susassa, mutta virallisesti toisen maailmasodan jälkeen venytettyjen rajojen vuoksi Ranskan alueella. Tämä kuvassa oleva pieni, yksityinen järvi sijaitsee vielä Italian puolella.


Ja ylitimmekin rajan, olikin ensimmäinen kerta, kun Neiti Aurinkoinen käy Ranskassa. :)


Varsinainen Ranskan-matka, kun ajoimme korkeintaan parikymmentä kilometriä Ranskan rajojen sisäpuolella. Lounaspaikkamme sijaitsi Lac du Mont-Cenisin rannalla, jota kutsutaan francoprovensalen kielellä Lèc du Moueini ja piemontesen murteella Lagh ëd Monsnis. Järvi on padon avulla rakennettu tekojärvi, vaikka paikalla pieni luonnonjärvikin aikoinaan oli. 


Lounasmaisemamme olivat kyllä varsin komeat.


Mutta ennen kaikkea oli ihanan viileaa. Minun tuli jopa kylmä topissa. Mieletöntä vaihtelua 35 astetta ylittäviin kosteiisiin helteisiin.


Virallinen lehmäkuvaaja bongaa aina Mimmi-lehmän ja sen kaverit. Usein myös Variksen.


Tykkään myös ihan vain istua auton kyydissä ja katsella maisemia, samalla on hyvä kirjoittaa päässä käsikirjoituksia eteenpäin.


Vuoristossa kukkii yhä.


Ihan kiva "Ranskan-reissu".


14 kommenttia:

 1. Ihan MIELETÖNTÄ!!! Maisemat kuin jostain satukirjasta ♥ Kelpaisi tuolla lounastaa ja viettää tovi jos toinenkin. Järven ja taivaan sini keskustelevat kivasti keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Alpeilla usein ainakin pikku Heidi tulee mieleen :D

   Poista
 2. Komiat maisemat! :) Täällä toinen lehmäfani. Osaatko sanoa, minkä rotuisia nuo lemmut ovat? Keskiylängöllä möllistelee laitumilla kuvattavina yleensä punaruskeita ja muhkeita limousineja tai käkkäräkarvaista ja teräväsarvista salers-karjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komijata on :D Valitettavasti tunnistan lehmistä vain valkoisen sarvipään maremmanan ja sen pitkäkarvaisen skottilaisen, mutta muuten Ruusu ja Lempi ovat ihan samannäköisiä Mimmin kanssa :)

   Poista
 3. Upeita maisemia, tuolla patikoisi ihan mielellään. Tällä lomalla tyydyn kuitenkin Itä-Lapin maisemiin ;-D.

  VastaaPoista
 4. Huikaisevaa -- rakastan vuoristojen huippuja: noin korkealla ajatuksetkin tuppaavat olemaan korkealentoisempia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Tosin minun verenpaineeni ei aina tykkää kauheasti korkeista paikoista, joten siinä huimauksen ja huonovointisuuden rajalla ajatukset pyörivät välillä ympyrääkin :)

   Poista
 5. Upeita maisemia:) Teininä asuin jonkun aikaa Sveitsissä ja silloin tehtiin myös retkiä Alpeille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä upeita, ja takuulla Sveitsin puolella myös!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kyllä vuoristossa silmä ja sielu lepäävät :)

   Poista
 7. Upeat maisemat. Me juuri kotiuduimme viime viikolla sieltä Alppien "toiselta puolelta" - täytyy myöntää, että siinä melkein 40 asteen helteessä tuli noita huippuja vilkuiltua kaihoten useammin kuin kerran (tai itse asiassa ne olivat vielä niitä matalampia "pikkkualppeja", mutta kuitenkin). Ensi vuonna olisi tarkoituksena majoittua vähän korkeammalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vaikka ei vuoristossa pysyvästi asuisin lomalla, niin tällaiset päiväretket ovat kyllä tervetulleita kuumimpina päivinä. Tosin sitten kotiin palatessa taas meinaa läkähtyä entistä pahemmin, kun on koko päivän nauttinut ihanan vilpoisasta ilmasta :D

   Poista

Kiva kun kävit!