torstai 8. elokuuta 2013

Leppoisasti Villa Borghesessa

Villa Borghese on Rooman puistoista kuuluisin ja rakastetuin. Se on myös Ariannan ykkösvaihtoehto lenkkeilyyn, sijaitseehan se lähellä Ariannan kotia. Itse pidän Villa Borghesesta myös kovasti, se on ihana keidas käytännössä keskellä kaupunkia. Ehdotankin Rooman-kävijöille aina leppoisaa käyskentelyä puistossa.


Villa Borghesella on paljon tarjottavaa, ja siksi se on kautta aikojen ollut roomalaisten suosiossa. Puistossa sijaitsee muun muassa Rooman eläintarha.


Kuumalla säällä sen puut suovat miellyttäviä varjoja, aamun tai myöhäisen iltapäivän viileämpinä tunteina tai leudommalla säällä se soveltuu mainiosti pyöräilyyn tai vaikka piknikiin. Mekin olemme vuokranneet tuollaisen neljän hengen polkupyörän, jolla oli hauska kierrellä ympäriinsä.


Mutta ihan vain loikoilu nurmikolla, eväinten syönti tai kavereiden kanssa rupattelukin sopivat ohjelmaksi.


Villa Borghesessa on myös pieni lampi, jossa voi vuokrata soutuveneen.


Lapsille löytyy myös kiipeilypuu.Suomalaisittain eksoottisia kasveja ja kivoja yksityiskohtia on tietenkin myös.


Vähemmän eksoottisia eläimiäkin löytyy.

Puistossa on myös paljon historiallisesti enemmän tai vähemmän arvokkaita patsaita ja suoranaisia taideteoksia. Alla oleva kuva on Villa Borghesen Via Veneton puoleiselta sisäänkäynniltä.Jos tarkkaan katsoo, tuolla takana voi nähdä Ariannankin asunnon ikkunoita...


Villa Borghese sijaitseen Pincion kukkulalla, ja sen mukaisesti Piazza del Popolon yläpuolella sijaitsevaa, Aurelianuksen muurin sisäpuolelle jäävää puiston osaa kutsutaan yhä Pincioksi. Pincio oli aikoinaan Rooman ensimmäinen kaikille avoin puisto, ja alunperin Napoleonin ideoima. Maisemat Pincion näköalaterassilta Roomaan ovat todella hienot.


Kuva Piazza del Popolon takana horisontissa häämöttävästä Pietarinkirkosta.Erilaisia suihkulähteitä on joka puolella.
Taiteen ystäville on tarjolla myös Galleria Borghesen taidemuseo. Vaikka se Italian kuuluisimpiin museoihin verrattuna ole mitenkään erityinen, niin olen sen itsekin muutamaan otteeseen kolunnut läpi. Siellä on kuitenkin useampia sekä Berninin että Caracaggion teoksia. Sisään päästäkseen  pitää varata liput etukäteen.

Toivottavasti viihdyitte Villa Borghesessa :)

12 kommenttia:

 1. Voi että viihdyinkin. Viihdyin myös erityisesti Galleria Borghesessa! ♥ Ihana ja mukavan rauhallinen paikka verrattuna moneen muuhun museoon. Se kävijämäärän rajoittaminen on hyvästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että kävijämääriä rajoitetaan syystä. Kiva kuulla, että tykksäit sekä puistosta että museosta :)

   Poista
 2. Ihania kuvia. Kovasti palasi vuoden takainen Rooman reisumme mieleen. Tuntui jotenkin uskomattomalta miten rauhallinen puisto oli, vaikka muut nähtävyydet kuhisivat turisteja. Olimme vuosi sitten keväällää ja siellä kukki eräs puu, jossa oli kauniit siniset laskeutuvat kukkatertut. Taidemuseossa emme käyneet, koska olimme aamupäivän viettäneet Vatikaanin museossa, mutta ompahan hyvä syy lähteä uudestaan Roomaan, kun kaikkea ei ole vielä nähnyt:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko se puu ollut sinisadeköynnös, joka myös wisterian nimellä tunnetaan? Kukkii ekan kerran keväällä ja toisen kerran hiukan maltillisemmin heinäkuussa, köynnöskasvi, jolla puumainen runko erityisesti alhaalla?

   Liikaa museoita ei kannata ahnehtia, itsekin olisin valinnut mieluummin Vatikaanin, jos olisi pitänyt valita.

   Poista
  2. Sehän se puu oli, nyt kun tarkistin kuvat kun sain nimen. Kiitos tiedosta. Ne puut oli silloin aivan sinisiä. Todella kauniita. Ariannehan voisi jossain vaiheessa seurata jotakin henkilöä ja piiloutua sellaisen puun kukkien taakse.

   Poista
  3. Sindisadeköynnöstä Arianna kakkosdekkarissa haisteleekin :) Itse asiassa opin itsekin koko kasvin nimen vasta, kun valitsin heinäkuussa kukkivia kasveja kakkosdekkariin, ja kun kävelimme Roomassa, törmäsimme sinisadeköynnökseen,. se tuoksui ihanalta, joten otin sen sitten "käyttöön" dekkarissakin :)

   Poista
 3. Kivat ulkoilualueet Ariannalla.Ja se eläintarhakin edellisessä postauksessani aika hieno:) Kasvillisuus aika lailla saman näköistä kuin täällä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on aika kivat lenkkeilyalueet :)

   Ja kasvillisuus on sinunkin kuvissasi usein tutun näköistä, tämä Välimeren ilmasto...

   Poista
 4. Ah nuo puut ja puiden varjot! Miten inspiroivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän käyttäneeni Villa Borghesea jo useampaan otteeseen hyväkseni, kun inspiraatiota olen hakenut :)

   Poista
 5. Luin tämän, viivyin kuvissa ja lisäsin kaksi asiaa aarrekartalleni: kirjasi ja matkan uudelleen Roomaan (ja tällä kertaa ei marraskuussa vaan keväällä :)) Mitä ihaninta perjantaita täältä satujen saarelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi <3 Ja minulla kartta on yhä tekemättä, vaikka sitä aina säännöllisesti ajattelen. Ja uskon, että se tekisi hyvää monellakin tavalla.

   Satumaisen ihanaa perjantaita vihreälle saarelle <3

   Poista

Kiva kun kävit!