maanantai 1. heinäkuuta 2013

Lomalla

Olemme matkanneet parin viikon lomalle Tolfan asunnollemme. Tarkoitus on nauttia sekä merestä, järvestä että käväistä Roomassa haistelemassa paikkoja kolmatta dekkariani varten. Tässä kuvia kesäkuun alun Rooman-visiitiltämme.


Roomassa käymme ihan päiväseltään.


Ihan siksikin, että heinäkuinen Rooma on rankka sekä aikuisille että lapsille.


On läkähdyttävän kuumaa, ja joka paikassa on turisteja. Huh, aika järkky ajatus, että nykyään minäkin olen Roomassa turisti :D


 Via Giulialla sijiatsee Ariannan etsivätoimisto.


Nunnat aina säväyttävät. Ovat ehkä menossa Ariannan toimistolle? Mitähän Vatikaanissa/luostarissa on tapahtunut?


Rooma on täynnä jännittäviä kuvakulmia.


Minusta on ihanaa, että Rooman kaltaisessa suurkaupungissa on kuitenkin aina myös vihreää kivien, tiilien ja sementin joukossa.


Tolfassa nettiyhteydet ovat vähän niin ja näin, eli vaikka näen emailin avulla kommenttinne ja saan ne julkaistua, älkää ihmetelkö, jos saan vastattua hitaasti ja ehkä vain osaan, nimittäin vastaaminen vaatii kirjautumista bloggeriin ja kun kenttä menee ja tulee, ei ainakaan kaikkiin kommentteihin vastaaminen osu kerralla. Mutta teen parhaani ja toivotan ihanaa uutta viikkoa kaikille!

13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Nyt kun olen palannut Lontoosta, olen alkanut haaveilla Roomasta... Millainen kaupunki on mielestäsi on pikkulapsiperheelle (heinäkuun ulkopuolella)? Tänä kesänä pystymme kyllä ihan Suomessa, mutta haaveet yltävät jo kauemmas... :) ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kanssa voi hyvin lähteä Roomaan, minäkin olen ollut usein. Ravintoloissa ja museoissa ym. saa kunniavieraan vastaanoton. Rattaiden kanssa on omat haasteensa, katukäytävät eivät sovellu samalla tavalla kuin Suomessa. Busseissa rattaat tulee laittaa kasaan. Lapset ovat myös erilaisia. Meillä on aina ollut mukavaa kunhan on itse valmis joustamaan "ohjelmasta" jos tuntuu että siihen on tarvetta. Rooma on lasten kanssa erilainen, löytyy uusia jännittäviä puolia. Yksi kesä esim. teimme vertailevaa tutkimusta mansikkajäätelöistä :).

   Poista
  2. Pääsen vihdoin tietokoneen äärelle :)

   Elämän krestomatia vastasi oivallisesti. Todella paljon riippuu tietenkin lasten luonteista ja iästä. Jos lapsi on siinä iässä, että esim. historialliset rauniot kiehtovat mielikuvitusta, niin nähtävää Roomassa riittää varmasti. Puistoja on kyllä, ja niitä kannattaa hyödyntää leikkimiseen. Liikkuminen rattaiden kanssa on tosiaan hankalaa, koska julkiset liikennevälineet kulkevat huonosti ja ovat usein täynnä. Historiallisessa keskustassa toisaalta olen aina kävellyt, ja siksi mekin käymme Roomassa vain rattaiden kanssa, vaikka lapsi on jo 4,5 -vuotias, mutta kun päivässä kertyy helposti yli 10km:n kävelymatkoja, ei lasta voi millään vaatia kävelemään koko matkaa. Suurkaupungit harvoin ovat ihanteellisia matkakohteita lapsille, eikä Rooma siinä mielessä ole poikkeus, mutta jos tosiaan suunnittelee ohjelman lapsen jaksamista ja luonnetta ajatellen, niin kyllä siellä koko perhekin viihtyy :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia ja Rooma on ihan best!

  VastaaPoista
 3. Hyvää ja jännittävää lomaa Roomassa. Muista käydä laittamassa kätesi Bocca della veritàn suuhun... Ja syömässä jätskiä Della Palmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, olen tainnut käydä Bocca della veritalla joskus vuonna 1997 :D Olisi varmaan jo aika palata... ;) Mutta löysin kyllä Via Appialta muovisen jäljitelmän :D

   Poista
 4. Ihanaa lomaa Vera:-) aloitin äsken ensimmäisen kirjasi.......

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Rooma on kyllä rikas ja rakas kaikkine puutteineenkin :)

   Poista

Kiva kun kävit!