tiistai 23. heinäkuuta 2013

Bracciano järvineen

Meren lisäksi toinen vakiokohde ajeluillemme Tolfan ympäristössä on muutaman kymmenen kilometrin päässä sijaitseva Braccianon järvi. Järvi tuo aina välillä kivaa vaihtelua merenrannalla loikoiluun.


Braccianon vesi on yleensä lämpimämpää kuin merivesi, ja se on myös puhdasta. Braccianon järvestä otetaan tietääkseni myös juomavettä osaan Rooman vesiverkoistoista, ja siellä on liikkuminen moottoriveneillä kielletty, tietenkin viranomaisia lukuunottamatta.Purjeveneet ja katamaraanit ovatkin yleisiä kulkuvälineitä.


Me käymme yleensä Vigna di Vallen rannalla. Siitä puolet on ns. vapaata rantaa eli spiaggia liberaa, jonne ihmiset tulevat omien aurinkovarjojensa ja muiden tarvikkeidensa kanssa. Puolet taas on stabilimentojen hallussa. Stabilimentoa on vaikea suomentaa, kun virallinen sanakirjakäännös on "kylpylaitos", joka ei suomalaiselle taida sanoa yhtään mitään.


Stabilimento on joka tapauksessa (perhe)yritys, joka on saanut maksua vasten oikeuden hyödyntää tiettyä rantaviivan kohtaa. Maksua vastaan siis ihmiset voivat vuokrata aurinkovarjon, kansituoleja ja lavereita. Itse asiassa itse rantaviiva on aina Italiassa julkista aluetta, eli siis maksullistenkin rantojen rantaviivaa pitää voida kävellä ihan vapaasti, näille stabilimentojen alueille ei vain voi laittaa omia pyyhkeitä tai aurinkovarjoja maksamatta.


Meillä on tapana vuokrata aina silloin tällöin myös pedalo' eli polkuvene, niin että pääsemme ihailemaan myös järven ympäristöä vedeltä käsin.


Lounaseväät tuodaan joko itse, tai syödään jossain rannan lukuisista baareista/ravintoloista, joissa on myös kivoja chillauspaikkoja iltaohjelman kera.Kuten näkyy, tytöstä on lähes mahdotonta ottaa kuvaa. Hän ei viivy puolta sekuntia kauempaa paikallaan yhtään missään. Hm, kehenkähän tullut...?Braccianon kaupunki on kuuluisa ennen kaikkea linnastaan, jossa juhlittujen häiden jälkeen niin Eros Ramazzottin kuin Tom Cruisen avioliitot ovat päätyneet eroon. Tämä ei tietenkään ihmetytä paikallisia, jotka tuntevat hyvin legendan miestään pettäneen linnanherran rouvasta, eivätkä siksi juhlisi itse häitään aviollista epäonnea tuottavassa paikassa.


Muuten Bracciano on kyllä ihan viehättävä pikkukaupunki. Sen asukkaita tosin kutsutaan harvinaisen sisäänpäinkääntyineiksi.

Ja tällainen näköala Braccianon kaupungista itse järvelle.


2 kommenttia:

 1. Olipa ihanaa löytää blogisi ja tälläinen postaus! Bracciano on minulle rakas ja tuttu, siellä on parisen kuukautta tullut asusteltua. Ja ystäviäkin sinne jäi.
  Minulla on identtinen maisemakuva Bracciano-järvestä, samalta näköalatasanmteelta otettu:) Jokainen kuvien paikka on tuttu, jokaisesta on minulla omat kuvamuistoni ja muut muistot. Asuimme ihan keskellä vanhaa kaupunkia, sen vanhimmassa talossa joka oli rakennettu 1100.
  Ah, Bracciano! Kiitos muistelosta.
  Ps. olimme muuten sattumoisin siellä Cruisen häiden aikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva, että löysit tänne! Hih, on aina hauska minustakin löytää netistä kuvia samasta paikasta, josta olen itsekin joko katsellut tai ikuistanut maiseman :)

   Taisi olla melkoinen vilinä Braccianossa Cruisen häiden aikaan, olimme silloin Tolfassa, ja muistan, kuinka häistä kohistiin ainakin lehdissä :)

   Poista

Kiva kun kävit!