tiistai 30. heinäkuuta 2013

Arabialaista arkkitehtuuria ja polskintaa

Sidi Bou Saidissa vierailimme paikallisessa varakkaan perheen pytingissä.


Minä kertakaikkiaan rakastan perinteistä, arabialaista moresco-sisustustyyliä. Jos uskoisin jälleensyntymiseen, niin ihan varmasti olen ollut aikaisemmassa elämässäni (tai yhdessä niistä, tuntuu, että niitä on aika monta) arabi.


Myös lentoemäntänä tykkäsin kierrellä niin Damaskoksen kuin Ammanin ja Kairon soukeja. Ja ostaa kaikenlaista tarpeetonta kamelinsatulasta marmoriruukkuihin.


Sisällä kasvoi niin jasmiinia, ihmeköynnöstä, villiviiniä, hennaa kuin palmujakin.Sisäpuutarhassa oli sadevesikaivo eli impluvium ihan antiikin Rooman tyyliin.Rakastan epäsymmetristä arkkitehtuuria, sokkeloita, torneja, portaikkoja, kerroksia ja puolikerroksia.


Puhumattakaan kattoterasseista. Kattoterassit ovat mahtava lisä taloon kuin taloon. Nämä Sidi Bou Saidin kattoterassit ovat varsin paljaita, Italiassa harrastetaan paljon köynnöskasvien varjostamia pergoloita kattoterasseilla ja jonain päivänä innostunut hankkimaan sellaisen itsellenikin.Eivät maisematkaan hullummat katolta olleet...


Kuten sanottua, ilma oli läkähdyttävän kuuma, joten oli aika ihana palata Sidi Bou Saidin kierrokselta hotellille Tunisiin.


Ja varsinkin hotellin uima-altaaseen, johon erityisesti typy ihastui niin, ettei olisi halunnut tulla sieltä pois. Ja useampi tunti vedessä vietettiinkin, allaalueella viihtyi muutenkin, kun pehmeä tuuli edes hiukan viilensi.


Varsinkin sitten, kun mies opetti tytön sukeltamaan, piti vesipetoa houkutella vedestä pois, kun merenneito olisi molskinut siellä yötä päivää.Niinpä tytölle ei ollut mitenkään kova kolaus, kun perjantaina meitä neuvottiin pysyttelemään hotellin alueella sen sijaan, että olisimme lähteneet katselemaan nähtävyyksiä. Tunisian opposition johtaja nimittäin murhattiin kotiovelleen torstaina, ja verityö sai aikaan mellakoita. Jännitteen huomasin paikallisten keskuudessa, kaikki hotellin työntelijät eivät päässeet edes paikalle.


Mutta me länsimaalaiset kykenimme hyvin unohtamaan todellisen maailman ongelmat, kun leikimme turistia ja nautimme uima-altaasta koko päivän. Ja sukeltamisesta, sillä ilmeisesti perheessämme on uusi, lupaava sukeltajan alku, joka takuulla alkaa pian vaatia itselleen sukelluslaitteita...

8 kommenttia:

 1. Kiitos, kun jaoit tän ihanan talon meidän kanssa! Satumaista! T. Johanna

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunista! Sidi Bou Saidissa olen joskus käynyt - ihania nuo kreikkalaiset värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen ja valkoinen ovat kyllä silmiä hivelevä yhdistelmä!

   Poista
 3. Upean näköinen palatsi! Tuo sinisen sävy sopii niin hyvin juuri tähän palatsiin. Ja vau mikä uima-allas, minäkään en poistuisi mihinkään, jos olisi tuollainen allas!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä melkoinen tuo talo :) Ja uima-allas myös, en ole loikoilijatyyppiä, mutta tuolla kyllä viihdyimme tuntikausia :)

   Poista

Kiva kun kävit!