perjantai 21. kesäkuuta 2013

Kesäinen keittiönjatke

Totta puhuen emme ole juhlineet juhannusta mitenkään. Juhannuspäiväksi sentään suunnittelemme piknikiä Alpeille, ainakin sään suosiessa. Mutta juhannusfiilis on ollut siltikin.


Minähän uhkailin, että tänä vuonna hyödyntäisin terassiamme. Uhkailusta tekoihin. Hankimme lukemiseenkin täydellisen sopivan pihakeinun terassille.Siinä samalla on terassinpöydän ääressä tullut syötyä niin aamiainen, lounas, välipala kuin illallinenkin. Vihdoin terassista on tullut se keittiönjatko, joksi se on suunniteltukin.


Täällä on ollut ihan hillittömän kuuma. Mutta helteelläkin kahvi ja e-kirja pihakeinussa on mahtava yhdistelmä. Kaveri vinkkasi, että omat kirjani olivat kesäalennuksessa Elisa-kirjalla, ja kun menin uutista Elisan nettikauppaan ihmettelemään, niin latasin tietenkin sitten itsellekin luettavaa. Yhden yön unet menivät Kilttiä tyttöä lukiessa. Univelasta viisastuneena en viitsinyt ahmia Hjorth&Rosenfeldin Mies, joka ei ollut murhaaja -dekkaria suinpäin, vaan olen annostellut sitä edes muutamaksi päiväksi. Latasin samantien myös Oppipojan ja Camilla Läckbergin Ennkelitekijän. E-kirjanlukijani on Nook, ja olen ollut siihen varsin tyytyväinen.


Kun on koko yön hikoillut levottomana tuulettimesta huolimatta, aamiainen inhimillisen viileällä terassilla on ihana tapa aloittaa uusi päivä.


Helteiden vuoksi olen syönyt ihan hillittömiä määriä vesimelonia, samoin kuin cantaloupemelonia parmankinkulla.


Lopuksi hiukan kuvia kotikaupungista.


Helteiden vuoksi kävelylenkit on ajoitettava joko aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan. Voihan sitä keskellä päivääkin käydä jaloittelemassa, mutta verkkaisenkin kävelyn jälkeen olen aivan naatti. Minulla on muutenkin matala verenpaine, ja kuumuus tuntuu saavan sen entistä alhaisemmaksi.


Heinäsirkat konsertoivat mustarastaan ja satakielen taustaosrkesterina kävelylenkeillä. Jos hyvin sattuu, puiden latvat humisevat kuorossa ja mehiläiset soittavat muutaman soolon.


Tämä viimeinen kuva on erään pankin ovelta. Minusta aika ajatus antaa puun kasvaa seinänsiällä. En totta puhuen tiedä, kumpi on vanhempi, puu vai rakennus.

Kaunista juhannusviikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

 1. Meillakin on kesa alkanut tavallista kuumempana. Ilman ilmastointia ei kylla parjaisi. Onneksi taalla on ilmastointi joka paikassa. Nyt illalla avasin kaikki ikkunat ja parhaillaan pohdin parjaako yon nain, vai suljenko taas kaikki ja laitan ilmastoinnin paalle. Meilla on makuuhuoneessa kattotuuletin, joka auttaa kovasti.

  Hieno terassi teilla, sehan olisi ihan synti olla tuollaista hyodyntamatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italiassa ilmastointiin suhtaudutaan perinteisesti hyvin epäluuloisesti, mutta Rooman seudun asunnossa meilläkin on ilmastointi, ilman ei pärjää. Täällä pohjoisessa meillä on sellainen liikuteltava ilmastointilaite, jota käytämme, jos lämpötila myös yöllä on yli 30 asteen, muuten yritämme pärjätä ilman. Tuulettimia kyllä käytämme aina yli 25 asteen lämmössä.

   Poista
 2. Onko e-kirjojen lukeminen kokemuksena samanlainen kuin paperisen kirjan? Itse vasta opettelen lukemaan e-kirjatekstiä, luen vain sellaista mitä en saa käsiini paperimuodossa & teksti on aina tieteellistä. Mitään kaunokirjallista en ole edes yrittänyt sähköisessä muodossa. Myös tieteellisen tekstin osalta on sanottava, että keskittyminen on vaikeampaa :). Olen myös tottunut valokopioihin, joihin voi surutta tehdä kaikenlaiset merkinnät monenkirjavilla yliviivauskynillä etc. Paperinen kirja on minulle siinä mielessä vielä pyhä, etten yleensä ala niitä sotkemaan vaikka rakastankin muiden ihmisten mariginaalimerkintöjä -- ne kertovat usein hyvin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se samanlainen ole, mutta esim. viime päivinä minun on jostain syystä ollut helpompi keskittyä e-kirjaan. Se on siinäkin mielessä kätevä, että jää oikea sivu näkyviin ilman mitään katoavia lappusia :) Ainakin Nookiin voi muuten tehdä merkintöjä lukiessa, mutta en tiedä, kuinka helppo ne on huomata jälkikäteen-. Kokemuksena kuitenkin positiivinen, vaikka paperikirjaa kyllä vielä suosinkin, jos avin mahdollista. Mutta varsinkin ulkomailla on tietenkin helpompi ladata itselle luettavaa, joka on valmis samantien kuin tilata kaupasta ja odotella postin saapumista...

   Poista
 3. Tuollaisen keittönjatkeen pitää ehdottomasti ottaa käyttöön. Siellä kelpaa lueskella ja nautiskella. Teidän eteleässä asuvien blogeja lukiessa jaksan vähän kadehtia noita helteitä. Toisaalta en taitaisi kestää monta kuukautta kestävää kuumutta. Minä pistin juuri fleece-takin päälle ja päivittelin samalla tätä tämän saaren kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, älä kadehdi :D Olimme tänään Monte Biancon juurella picnikillä ja olin niiin onnellinen, kun aina välillä sai laittaa pitkähihaisenkin paidan t-paida päälle :D

   Kesä ei olekaan ollut koskan lempivuodenaikana, minä pidän keväästä ja syksystä :)

   Poista
 4. Anu tuossa mainitsikin että on kuumaa.Ei se kuumuus häiritse mutta se kosteus.....Eilenkin tulin kotiin tukka märkänä ja meikit valuneena...
  Kiva terassi;tuolla kelpaa aterioida:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama minulla. Suomen kuiva kuumuus ei ole koskaan häirinnyt, vaan nimenomaan tämä kosteus... koko ajan on nihkeä kalvo iholla, ei kertaakaan vuorokaudessa tunnetta täysin kuivasta ihosta :/ Paitsi aamiaisella terassilla ;)

   Poista
 5. Kiva terassi :), meillä kuuluu tänään(kin) vasaran paukutusta ja rälläkän "suloisia sointuja", eli laajennusrakennus jatkuu. Ja kylmääkin on :).

  Mä en ole vielä oikein päässyt sinuiksi e-kirjojen kanssa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. E-kirja vaatii kyllä totuttelua, myönnetään. Mutta nyt olen lukenut jo niin monta kirjaa peräjälkeen tyytyväisenä, että alan pikku hiljaa näemmä lämmetä :)

   Onnea vielä <3

   Poista
 6. Niin sitä pitää! Ja tuossa keinussa voit lukea vatupassissa eli älä istu! Minulla on puutarhassa kansituoli pehmusteilla...

  Oppipoika on niin hyvä, että en sanotuksi saa. Camillaa vetelen nyt viimeisiä sivuja.

  Minä en helteellä pysty syömään oikein mitään, niin...paitsi masikoita. Täällä on nyt juuri täydellisen sopivaa.

  Houkuttava terassi ja Taika-mukista kahvi maistuu. Kuvittele joulua sillä punaisella Taika-astiastiastolla...

  Viimeinen kuva on vaikuttava. Onhan Helsingissä arkkitehtien suunnittelemia taloja, joista yhdessä kasvaa jopa puu takkahuoneen läpi. Terassien läpi on jo aika tavallista.

  Decenzanossa oli yksi asia hyvää minullekin ja se oli parmankinkku ja hunajameloni;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, minä tosiaan olen välillä makoillut siinä kyljelläni. Selällä en voi, kun tyriin ottaa, ja välillä istun tukeva tyynu selän takana, antaa hyvin tukea. Tärkeintä on vaihdella asentoa säännöllisesti.

   Tämä oli nyt terassin alkua, saa nähdä kuinka vielä innostun ;)

   Minä aiemmin laihduin aina kesäisin, kun ruokahalu meni helteiden myötä, mutta (valitettavasti...) viime vuosina olen ollut kesäisin aivanm yhtä nälkäinen kuin talvellakin :)

   Sinun kehut mielessäsi minä Oppipojan tilasinkin, älä luulekaan, että olisin unohtanut, odotin vain vähän alhaisempaa hintaa :D Eka osa on ollut mielestäni tosi hyvä, nyt käyn sitten Oppipojan kimppuun :)

   Parmankinkku on gelaton ohella kyllä yksi niitä Italian parhaimpia lahjoja maailmalle :)

   Poista
 7. Voi, minä yritin ulkoruokailua, mutta samalla kun ruokailin, ruokailivat hyttyset jaloissani. Onneksi kesäkodin terassilla nautiskelu onnistuu, kun virittelee hyttyssavuja joka paikkaan ;)

  VastaaPoista
 8. Tuollainen keittiönjatke on ihana !
  Niin ja minäkin olen koukussa e-kirjoihin ja nykyisin täysin riippuvainen Kobostani :-)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!