keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Juhannusmaisemia Alpeilla

Kuten jo totesin, Italiassa ei juhlita juhannusta. Italialaisten suurin kesäjuhla on Ferragosto, jota vietetään 15.elokuuta. Sen verran halusimme kuitenkin juhlistaa keskikesää, että menimme piknikille ehdottomaan lempipaikkaani Alpeilla.


Lempipaikkani on Euroopan korkeimman vuoren eli Monte Biancon juuressa sijaitseva piknik-paikka, jonka vieressä kuohuu Dora-joki. Dorassa olemme joskus harrastaneen koskenlaskentaakin. Sopii minun ja mieheni kaltaisille huimapäille, mutta en suosittele, jos ajatus pinnan alle joutumisesta 9 asteisessa vedessä kauhistuttaa. Koskenlaskennassa käytetyillä kumiveneillä on nimittöin taipumusta kellahtaa kumoon tietyissä koskipaikoissa, ja kylmään veteen joutuminen sekä salpaa hengen että saa arvostamaan elämää ihan uudella tavalla.


Piknikin vietimme kuitenkin ihan kuivalla maalla.


Varsinainen piknikalue on suojaisassa metsikössä, jonka läpi virtaa puro, jossa on kätevä viilentää esim. juomia tai usein jälkiruokana syötyä vesimelonia. Lisäksi pöytien yhteydessä on grillipaikkoja, joissa on hyvä grillata lihaa ja kasviksia.Alue on muutenkin hyvin järjestetty, on sekä puhtaat vessat että juomakelpoista vettä pulppuavia lähteitä. Nämä eivät ole mitään itsestäänselvyyksiä Italiassa.


Lehmät eivät tietenkään voi puuttua lempipaikastani, tv. virallinen lehmäkuvaajaKaikkein parasta paikassa on kesällä äärimmäisen tärkeän vilpoisuuden (tai pikemminkin leutoisuuden, koska lämmin vuorillakin on helteillä) maisemat.


Tykkään Alpeista niin kovasti, että jossain vaiheessa Arianna todennäköisesti päätyy myös sinne.


Kolmas Arianna sijoittuu kuitenkin Roomaan.Ihania kesäpäiviä kaikille!

14 kommenttia:

 1. Ihania maisemia, ei ihme että on sinun lempipaikkasi. Tuo koski ei sopisi minulle, ei alkuunkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä maisemat kyllä salpaavat väliin hengen ilman veden alle joutumistakin :)

   Poista
 2. Ooh, Alppi-kuume kasvaa! Olen nostatellut sitä nyt kaksi vuotta. Jokohan ensi kesänä pääsisin vaeltamaan ja toteuttamaan yhden unelmistani? Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti unelmasi toteutuu! Olen itse aivan rakastunut Alppeihin ja soisin muidenkin niistä nauttivan!

   Poista
 3. Ihania kuvia!

  Arvaapa, mikä lojuu meikäläisen yöpöydällä? Yksi mielenkiintoinen kirja:-) Eilen kävin ostamassa ja illalla sitä jo vähän makustelin. Ja hyvältä maistui:-) Brava, Vera!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huijui, apua, jännittää ajatella sinua sitä lukemassa! :)

   Poista
 4. Mahtava piknikpaikka! Sama homma muuten mulla kuin Sirpallakin. Eilen vasta sain hommattua kakkos-Ariannan. Hyvältä vaikuttaa, samalla jännittävä ja tunnelmallinen. Todellakin nojatuolimatka Roomaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apuas tosiaan, jännitys vain tiivistyy :) Toivottavasti "Rooman-matka" Ariannan seurassa viihdyttää loppuun saakka!

   Poista
 5. Ihanat maisemistot! Aion mennä sunnuntaina Alpeille vaeltamaan ja rauhoittumaan, kuuntelemaan sydäntäni. Ja koskenlaskuunkin olisi pitänyt tänä kesänä ehtiä, mutta en tiedä, ehdinkö, vaikka olen jo ostanut tiketin. Ei ihmekään, että tekstiä sinulta pulppuaa kun pääset näihin maisemiin ravitsemaan itseäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaeltelu Alpeilla tekee hyvää, kunhan et mene liian korkealle ja olet hyvin varustautunut, säät ovat vuoristossa niin oikukkaat! Ist halit

   Poista
 6. Mitenköhän me osaamme tuonne? ;-) Tuota luontoa pitäisi näyttää lapsillekin, kun luulevat elämän olevan pelkkää shoppaamista ja futista.... Kaunis paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teitä kiinnostaa, niin ensin Courmayerille ja sieltä Val Veny, jonka päässä tuo piknik-paikka sijaitsee, n. 1,5 tuntia Torinosta, suosittelen lämpimästi.

   Poista
 7. Ihania kuvia jälleen! Ja hei, olisi tosi hauska lukea, miten Arianna kokee kyseiset vuoret =)

  VastaaPoista
 8. Olit Anna-lehdessä! :)

  T:Helena

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!