keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Ensimmäisen murhamysteerin maisemissa

Kävimme muutaman päivän lomalla Rooman seudulla. Tarkemmin ottaen vanhassa kotikaupungissani Roomassa sekä Tolfassa, joka sijaitsee maaseudulla Rooman provinssissa.


Ensimmäinen julkaistu dekkarini, Kuolema sypressin varjossa, sijoittuu juuri Tolfaan.


Tolfan kylässä on noin 5000 asukasta. Se sijaitsee 500 metrin korkeudessa, n. 20 km sisämaahan Tyrrhenan mereltä.


Meillä on Tolfan historiallisessa keskustassa pieni "mökki", jossa käymme lomalla. Asuimme kuitenkin ennen Torinon seudulle muuttoa Tolfassa vakituisesti useamman vuoden ajan.


Tällaisia maisemia näkyy olohuoneen ikkunasta.


Tolfassa olemme viettäneet monia tärkeitä merkkipaaluja mieheni kanssa. Ja se on todellakin ensimmäisen dekkarini tapahtumapaikka, joten Tolfassa käyminen tuntuu aina monin tavoin merkitykselliseltä.


Näillä kukkuloilla olemme patikoineet lukemattomia kilometrejä.


Mereltä Tolfaan vievä tie on uskomattoman kuvauksellinen ja kaunis. Olimme tällä kertaa todella onnekkaita, että osuimme juuri parhaaseen kukinta-aikaan, viikon kuluttua näitä kukkia tuskin enää on jäljellä.


Oli aika hauskaa, kun toiselta puolelta tietä lehmät ja hevoset olivat syöneet kaikki kukat, kun taas toisella puolella kukat olivat saaneet kukkia ihan rauhassa.


Maremma-lehmillä on pitkät sarvet, ja muutamaan otteeseen olen juossut niitä pakoonkin, jos patikoidessa olemme osuneet liian lähelle hiljattain vasikoinutta emää.


Kukkaistyttö poimi mammalle kukkakimpun, valinnanvaraa riitti.


Lehmät ja hevoset laiduntavat ulkona ympäri vuoden, nämä niityille rakennetut juottoaltaat ovat kesähelteillä tarpeen.


Kaunista kesän alkua kaikille!

P.S. Päivitän tuonne arvio-sivulle aina löytämiäni arvioita Kosto ikuisessa kaupungissa -dekkarista. Siellä on jo muutamia arvioita ja esittelyjä, iso kiitos niistä!

P.P.S. Huomasitteko lukijakilpailun Fb-sivullani?

21 kommenttia:

 1. Voi, ymmärrän että runosuoni sykkii tuolla kun katselee näitä kuvia!

  VastaaPoista
 2. Näyttää juuri niin pittoreskilta ja viehättävältä kuin vain etrurialainen maisema voi olla! Tolfaan en ole koskaan osunut, vaikka muut etruskipaikat ovatkin tuttuja, esim. Orvieto, missä kaivoin opiskeluaikoina. Nyt iski kova Etruuria-ikävä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaapa vain, kuinka monet kerrat olemme ryömineet vanhoihin etruskihautoihin tuolla macchia-metsiköissä. Myös sellaisiin, joita arkeologit eivät olleet löytäneet, pelkät haudanryöstäjät vain ;)

   Poista
  2. tombarolot ovat tosiaan seudun pahin vitsaus -- Orvietossa löysimme yksi kesä alueen varhaisimman haudan ja pidimme tiedon visusti itsellämme siihen saakka kunnes "Fridolino" ja hänen tavaransa saatiin kaivettua, dokumentoitua ja siirrettyä varastoon. Pojat saivat myös päivystää yöt Fridolinon viereisessä "hauta nelosessa" nukkuen :).

   Poista
  3. Tolfassa on pari tunnettua haudanryöstäjää, mm. mielettömän omaisuuden tehnyt karabinieeri, jonka tehtävänä oli saattaa arkeologit haudoille ja vahtia siellä, mutta jonka tolfalaiset näkivät aina pimeällä lähtevän matkaan taskulamppuineen. Paikalliset kohauttivat olkiaan ja sanoivat: "Siellä se taas menee haudoille..."...

   Asiasta kukkaruukkuun: teen paraikaa taustatutkimusta roomalaisten Mihtra-uskonnosta. Onko sinulla sattumoisin tiedossa yhä myynnissä olevia englannin- tai italiankielisiä teoksia aiheesta? Valitettavasti ranskani ja saksani eivät riitä tieteellisten tekstien lukemiseen, jotain Richard Gordonin tekstejä olen löytänyt netistä.

   Poista
  4. Roger Beck, The Religion of the Mithras Cult in the Roman Empire: Mysteries of the Unconquered Sun on alunperin ilmestynyt vuonna 2006 (OUP) mutta siitä olettaisi olevan myös pokkaripainos & vielä myynnissä Amazonin tms. kautta.

   Poista
  5. Mahtavaa, menen etsimään, toivottavasti tärppää. Mua kiinnostaakin aivan erityisesti Sol Invictucsen asema Mithra-kultissa!

   Poista
 3. Juuri esikoisesi lukeneena on hauska nähdä tolfalaisia kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, toisaalta en haluaisi rikkoa niitä mielikuvia, joita lukiessa olet itse muodostanut, toisaalta on kiva esitellä, miltä Tolfassa todellakin näyttää :)

   Poista
 4. Ihan mielettömän kaunista! Hyvin näillä pääsee kakkososankin fiiliksiin - eilen aloitin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi, nyt alkaa tosissaan jännittämään, että miltä Rooma (Ariannan seurassa) sinusta vaikuttaa :)

   Poista
 5. Hei, eksyin blogiisi noin kuukausi sitten ja sitä kautta löysin esikoiskirjasi, jonka luin melkein yhdeltä istumalta. Kiitos hyvästä dekkareista. Se oli todella hyvä. Sain siitä myös muutaman hyvän ruokavinkin, joita ajattelin kokeilla. Noi kuvat Tolfasta on juuri sellaisia kuin kuvittelin. Ensi ajattelin, että kerrot kuvista missä mikäkin kirjan kohtaus tapahtui.
  Huomenna ajattelin käydä ostamassa uuden kirjasi viikonloppua varten. Odotan mielenkiinnolla kuinka kuvat Roomaa. Viime kevään matkamme siihen ihanaan kaupunkiin on niin hyvin mielessä. Toivottavasti saamme lisää jatkoa Ariannan tutkimuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla, että tykkäsit ekasta osasta. Ja toivottavasti kirja löytyy jo kirjakaupasta, katsoin, että muutamiin oli tilattu vain kappale tai pari, ja oli ehditty myydä loppuunkin, mutta kyllähän he yleensä pistävät uudelleen tilaukseen sitä mukaa kuin kirjaa menee, mutta kannattaa varmistaa myyjältä, ettei ole jossain varastossa vielä odottamassa hyllyyn pistämistä :) Joka tapauksessa toivottavasti tykkäät Rooman -matkasta myös Ariannan seurassa ;)

   Poista
 6. Upeat nuo maisemat Tolfan asunnostanne. Varmaan ilmakin mitä puhtainta tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kesällä ilma on puhdasta, niin puhdasta, että Tolfassa näkyy yöllä myös tulikärpäsiä, jotka tunnetusti kärsivät saasteista.

   Talvella taas valitettavasti lämmitetään takkojen avulla, ja silloin savu pilaa hengitysilmaa...

   Poista
 7. Hei, löysin blogisi noin kuukausi sitten ja sitä kautta löysin myös esikoiskirjasi, jonka luin lähes yhdeltä istumalta. Kiitos hyvästä kirjasta. Noi valokuvat Tolfasta oli jotenkin ihan sellaisia, mitä olin kuvitellut paikasta. Ensin ajattelin, että kerrot kukin kuvan kohdalla mikä kirjan tapahtuma on missäkin tapahtunut :).
  Kävin viime viikolla kirjakaupassa, mutta en vielä silloin löytänyt uutta kirjasi, mutta toivottavasti huomenna sen saan viikonloppua varten. Siis jännittävä viikonloppu tiedossa minulla:).

  VastaaPoista
 8. Wow, mahtavaa!

  Onneksi Suomessakin on nyt ollut lämmintä, muuten olisin ihan kade. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessahan on ollut ihan mielettömät säät, me kadehdimme niitä avoimesti :D

   Poista
 9. Ihastuttavat maisemat.
  Pienet tytöt ja kukkaketo kuuluvat yhteen.
  Juu-u kyllä noita maremma-lehmän sarvia on paras kunnioittaa ja pistellä karkuun hippulat vinkuen, jos sarvenkärjet tulevat liian liki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on ja typy rakastaa kukkia ja niiden poimimista, joka kedolta kerää minulle kimpun <3

   Nuo sarvet... huh! ;)

   Poista

Kiva kun kävit!