keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Turistina Torinossa: Mole Antonellianan elokuvamuseo

Torinon esittely jatkuu. Mole Antonelliana on Torinon korkein rakennus ja kaupungin symboli. Sen näköalatornista on (kuulemma, emme päässeet sinne koskaan itse) mahtavat näköalat. Lisäksi Molessa toimii valtava Kansallinen elokuvamuseo, eli Museo nazionale del cinema.


Mole Antonellianan pienoismalli

Kävijät saavat tabletin, jonka avulla voi suunnistaa ja etsiä lisätietoja museon sisällöstä


Museossa kerrataan elokuvan historiaa ja esillä on nähtävillä aivan ensimmäisiä elokuvia, joita nykyaikana ei elokuviksi edes mielletä, vaan pikemminkin erilaisiksi kuvasarjoiksi. Varsinaisessa pääsalissa on kaksi laajakangasta sekä lepotuoleja, joilla voi maata ja katsoa esitettäviä elokuvapätkiä. Kuvat ovat todella huonolaatuisia siksi, että salissa oli oikeasti hyvin hämärää, ellei suorastaan pimeää.


Lisäksi museossa oli nähtävillä rekvisiittaa eri filmeistä.
Ympäri museoita oli myös isoja televisioruutuja, joista saattoi katsoa eri genreihin kuuluvia elokuvia. Lasten kanssa pitää myös katsoa, että mitä genreä missäkin esitetään, eli yhdellä osastolla oli kauhuleffoja ja tässä sängyn yläpuolella näytettiin ensin ihan normaalilta vaikuttanutta Marlon Brandon leffaa. Mutta pian tuli selväksi, että suutelun jälkeen alkaisi ties mikä äheltäminen, joten jätimme leffan kesken ennen kuin lapsi ehti tehdä kiusallisia kysymyksiä aikuisten käyttäytymisestä :) Tietysti olisi voinut vähän ymmärtää jo vihjeestä, että punaisilla verhoilla koristellun sängyn katossa voi näkyä vähän vanhemmille tarkoitettuja elokuvia, sillä vaikka ei siinä paljasta pintaa näkynyt, niin sen verran ronskilta vaikutti, ettemme jääneet katsomaan, että tippuvatko vaatteet vai eivät.


Museossa hurahtaa helposti useampi tunti, joten kannattaa varata aikaa. Must kohde kaikille elokuvafriikeille.

14 kommenttia:

 1. Hihii, sinähän jakelet minun lomakalenteriini liikaa ohjelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Minä ajattelin, että tämä pitää ehtiä julkaista, ennen kuin pääsette matkaan :)

   Poista
 2. Mukavan erilainen paikka, kiitos kierroksesta. Mielettömän hienoa että museo on valjastanut nykytekniikan noin hienosti osaksi museokierrosta jakamalla tabletteja lainaan. Tuosta voisivat suomalaisetkin museot ottaa vinkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli vaikka mitä kiinnostavaa, joka kerroksessa jotain vempelettä ja vanhojen filmien näyttelyssä varsinkin erikoisia tapoja katsella filmejä!

   Kiva, jos tykkäsit kierroksesta )

   Poista
 3. Mahtavia nämä "turismipostaukset". Tunnen Torinoa tosi huonosti, mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea sillä on tarjottavanaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa minäkin olen vasta tutustumassa Torinoon :) Olen ihan järkyttynyt siitä, kuinka laiskasti olemme sen nähtävyyksistä nauttineet :)

   Poista
 4. Mielenkiintoisen tuntuinen museo. Tuolla voisi viihtyä tosiaan koko perhe =)

  VastaaPoista
 5. Jännä museo,tuolla voisi hyvinkin viettää kokonaisen päivän.Hieno haarniska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo haarniska oli vissiin Alien-elokuvasta, teki melkoisen vaikutuksen :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ehdottomasti yksi kiinnostavimmista, missä olen ollut :)

   Poista
 7. Kiitos näistä. Tarkoitus käydä Torinossa seuraavalla Geneven reissulla lokakuussa. Kiinnostuin paikasta aikanaan tämän blogin ansiosta. Olet kirjoittanut, että se on erilainen italialainen kaupunki.

  J.K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että nämä turistipostauksetkin kiinnostavat! Minusta Torino on kyllä varsin ainutlaatuinen, ja olen ollut todella positiivisesti yllättynyt siitä, miten paljon se tarjoaa ihan turisteille! Toivottavasti koet myös sen itse vierailun arvoiseksi!

   Poista

Kiva kun kävit!