sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Tippukiviluolassa

Lisää muisteloita Liguriasta ja vinkkejä sinne matkustaville. Nimittäin paluumatkalla Liguriasta Piemonteen pysähdyimme Toiranossa. Siellä sijaitsee nimittäin todella hienoja tippukiviluolia. Liguriasta löytyy siis Genovan huippuhienon akvaariumin lisäksi myös muuta tekemistä sadepäivänä.


Jo luolia ympäröivät maisemat olivat näkemisen arvoisia.Itse luolissa oli pimeää ja kosteaa, oikein inspiroivaa dekkaristille, eihän tuollaista paikkaa voi katsella muuten kuin murha mielessä. Mahtava paikka ruumiin piilottamiselle siis. Toki luolissa oli valaistus, mutta aina pari kertaa opas pani muutamaksi sekunniksi valot pois, ja silloin oli kyllä säkkipimeää. Lämpötila on vuoden ympäri 17 astetta, talvella siis lämmintä ja kesällä mukavan viileää.


 Välillä tuli ihan fiilis, että olisimme päätyneet vieraalle planeetalle. Välillä taas tuntui, että olimme jonkun jättimäisen hirviön ruoansulatuselimistössä. Ja että osa näistä luonnonihmeistä on ollut myös esikuvana joillekin tieteisleffassa esiintyville monstereille.


Mutta kyllä me olimme ihan Telluksella, vaikka kävimmekin melko syvällä maan alla.Kuka bongaa kuvasta jotain outoa?

11 kommenttia:

 1. Hienoja paikkoja, todella excoottisia! Viimeisessä kuvassa outoa ei ollut se, että mies (tai näin olenta) kiipeeä vuorella vaan se ettei hänellä näyttänyt olevat minkäänlaisia turvaköysiä käytössä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on niin huonolla objektiivilla otettu, etteivät köydet erotu, mutta freeclimbingia harrastanut mieheni vakuuttaa, että kyllä siinäkin köysiä käytetään :)

   Poista
 2. No kyllä tuolla joku kiipeää kallionseinämää :)...

  VastaaPoista
 3. Assyrialainen kallioreliefikin voisi olla, sitä pitäisi päästä kuitenkin likeltä tarkastelemaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa kiipeilykuvaa ylemmissä kuvissa itseasiassa oli sellainen seinämä, jossa on joskus oisko 60-luvulla maalattuja kalliomaalauksia. Ei nyt siis mitään Petraan tai muihin vaikuttaviin kalliokaiverruksiin verrattavaa tietenkään, mutta tuli vain mieleen, että näemmä nämäkin maisemat ovat kalliotaitelijoita innoittaneet :)

   Poista
 4. Upeita kuvia.

  Katsoin eilen Eurosportila Giro d'Italian etappia, ja lunta satoi, ja vuoren rinteillä oli lunta, perjantain etappi oli lumen takia peruttukin, etappi oli lähellä Cortina d'ampezzoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan totta, täällä on satanut lunta 800 metrissä! Tänään sentään paistoi aurinko, kun saavuimme, ja paistaa yhä, ensi viikoksi taas tosin luvattu viileämpää, huoh.!

   Poista
 5. Mun piti kommentoida sun suomen postaustakin.siita niin huokui sellanen iloisuus kun paasit suomeen.nain vikassa kuvassa eraan axassa olevan jutskan,joka ei kuulu maisemaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. X-mies :D Ja nyt olemme jo takaisin Suomessa, tänään lensimme ja viimeiset päivät kuumeessa, huoh siihenkin. Mutta nyt taas olo parempi :)

   Poista
 6. Hih, tuttuja maisemia, hassua! :) Sen kerran kun Italiassa pääsin käymään, Grotte di Toiranon kävimme tsekkaamassa. Kerrassaan hieno paikka!

  VastaaPoista
 7. Tosi vaikuttavan näköinen paikka! Hienoja kuvia!!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!