maanantai 29. huhtikuuta 2013

Turkistani en luovu

Talviturkista, nimittäin, heitän sen veteen joskus kesä-heinäkuussa. Piemontessa on nyt noin 15 astetta ja minä kärvistelen noidannuolen tai jonkun muun yläselkää vihoittelevan kivun kanssa, joten rantakuvien katsominen tuli tarpeen: pian on kesä ja pääsee uudelleen rannalle.Tyttö sen sijaan heitti talviturkin veteen jo heti ensimmäisenä lomapäivänä Alassiossa. Aurinko porotti kyllä niin, että otin aurinkoa bikineissä ja kastelin toki jalat meressä.
Alassion ranta on kyllä yksi miellyttävimmistä, jossa olen Italiassa käynyt. Ainakin varsinaisen sesongin ulkopuolella, heinä- elokuussa mikä tahansa ranta pullistelee auringonpalvojista.Rannasta tekee erityisen myös sen takana nouseva vehreä jyrkänne, kaunista maisemaa on muutenkin näkyvissä myös silloin, kun silmät eivät ahmi merinäkymää.Alassion edustalla näkyvä saari on ihan kilpikonnan muotoinen, ja lapsi kehitti siitä monta kilpikonnatarinaa.


Tyttö rakastaa rantaleikkejä.


Mutta mies ei tietenkään voi tyytyä tekemään vain normaaleja hiekkakakkuja. Tytöstä piti tehdä myös dromedaari.


Kävelemme pitkin rantaa monta kertaa päivän aikana. Hiekassa kävely on tehokasta liikuntaa ja tuntuu ihanalta jalkapohjissa, aaltojen kohina rentouttavalta korvissa.Kävelyn lomassa lapsi etsii kauniita kiviä, simpukankuoria sekä pehmeäksi hioutuneita lasinpaloja. Minä tein tytölle simpukankuorista sydämen, mies löysi siihen koristukseksi sydämenmuotoisen kiven.


Sydämellisen ihanaa uutta viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Miten voikaan näyttää joku saari noin kilpikonnalta?! Ihania kuvia, näyttää kyllä kivalta paikalta. Toivottavasti selkäsi on jo parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hauskan muotoinen? :) Selkäkipu tulee ja menee, joku lihas/hermo tulehtui, kun hyppyytimme tyttöä... eli ihan omaa harkitsemattomuutta, tällä kertaa ei siis rakenteellisesta kivusta kyse, odotan paraikaa tietoa, ehtiikö fyssarini ottaa pikana vastaan näinä päivinä, hän yleensä osaa hoitaa selkääni loistavasti.

   Poista
 2. Onpa tuo saari tosiaankin ihan kilpikonnan näköinen! Teillä on just mun suosikkiasteita;meillä taas yli 30 astetta;tehdäänkö vaihtokaupat;D Tsemppiä selkäkipujen kanssa;itse olin nyt pari päivää ihan vino alaselkäkivun vuoksi mutta nyt selkä voi jo paremmin.Hyvää viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUh hellettä, ei voi muuta sanoa teidän säästä, enkä kyllä kadehdi tippaakaan, jo nyt odottelen vähän kauhulla ensi kesää :) Huomenna fyssarille, jee! :D

   Poista
 3. Hieno ranta! luin kommenttisi Kotirouva Lontoossa blogissa, itse olen nyt Pomeziassa ja näin täällä noin 7 vuotiaita tyttöjä liikkumassa keskenään kukkulalta alas kaupoille ja leikkimään. Ilmeisesti pienissä paikoissa lapset liikkuvat kyllä keskenään, ilman vanhempia. Italian isommissa kaupungeissa en ole kyllä nähnyt lapsia näin vain keskenään liikkumassa, vain täällä ja Sisiliassa näin. Itse kyllä katoin niiden tyttöjen perään, mutta ei ollut mitään huolta, kävivät vain lähikaupassa koiran kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ole yleistä ei Italiassa päästää lapsia yksikseen mihinkään, ehkä sellaisia 10-vuotiaita olen nähnyt Tolfan kaltaisissa pikkukylissä (olivatkohan ne sinun näkemäsi kuitenkin hiukan vanhempia, italialaislapsethan näyttävät usein pari vuotta suomalaisia nuoremmilta, kun ovat usein sen verran pienikokoisia?), ja sielläkin yksikseen kulkevat lapset olivat useimmiten maahanmuuttajien lapsia :) Melkein kauhulla ajattelen aikaa, kun oma lapsi alkaa liikkua yksin :D

   Poista
 4. Minulle on käynyt parina kesänä niin, että turkki on vallan jäänyt päälle kun uimavesi ei ole tarpeeksi lämmennyt koko kesänä =D Ihana ranta ja ihana fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks kaks kolme, istu isän polveen, äiti sanoi älä istu, isä sanoi, istu vaan, näin sitä istutaan: kerran se vain kirpaisee :D

   Poista
 5. Ei kyllä ne olivat italialaisia pikkutyttöjä jotka puhuivat italiaa kanssani :) toinen saattoi olla noin 10v mutta toinen oli todella pieni ehkä noin 5 vuotias. Itsekin ihmettelen miten vanhemmat päästivät heidät keskenään ulos mutta ehkä he olivatkin vaikka isovanhemmilla tai joillain muilla hoidossa, ehkä kukaan ei huomannut että he lähtivät..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoiselta tosiaan kuulostaa, harvoin isovanhemmatkaan päästävät lapsia näkyvistä, eli varmaan luvan kanssa olivat liikkeellä, jos olivat. Toisaalta romanialaisten ja albanialaisten maahanmuuttajien lapset puhuvat kyllä täydellistä italiaa eivätkä erotu ulkonäöltäänkään usein italialaisista, silloin voisi jo olla ihan normaalia, koska olen huomannut, että heillä luotetaan varsin suomalaiseen tyyliin siihen, että vanhempi sisarus huolehtii pienemmästä. Itse en Italiassa uskaltaisi, mutta kukin taaplaa tyylillään, eikä esim. monilla maahanmuuttajilla ole kerta kaikkiaan edes tukiverkostoa ympärillä, kun taas pitkät työajat jne. joten helposti luottavat vanhempiin lapsiin lastenvahteina jne.

   Poista
 6. Ihana tuo kilppari ja teidàn perheen yhteinen taidonnàyte :D

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!