lauantai 27. huhtikuuta 2013

Aurinkoa Alassiossa

Olimme siis muutaman päivän lomalla Alassiossa, Liguriassa. Tarkoitus oli pitää pientä taukoa Koston mentyä painoon. Eihän kirjailijan ammatti tietenkään niin toimi, vaan aivot raksuttavat koko ajan, ideoita syntyy ja muistiinpanoja on kirjoitettava jatkuvasti. Mutta välillä pitää rentoutuakin.


Rentoutuminen tarkoittaa auringonlämmöstä, maisemista, hyvästä seurasta ja ruoasta nauttimista. Tietenkin seuraavan dekkarin suunnittelun lomassa. Lisäksi kirjoitan ensimmäistä kertaa elämässäni dekkarinovellia, vau. Tai itse asiassa kahta, koska minulta on sellaista pyydetty kahdeltakin eri taholta. Novellin rakentamisessa on aivan erilaiset haasteet kuin romaanin. Mutta kerron niistä enemmän, kun tarinoiden julkaisu tulee ajankohtaiseksi. Lomailu ja etäisyys tietokoneeseen tekee joka tapauksessa hyvää luovuudelle, piilotajunta hengittää paremmin ja antaa tilaa ideoille.Sattumoisin yksi lomapäivistämme oli kansallinen juhlapäivä eli Festa della Libertà. Koska vapaapäivä osui tänä vuonna torstaille, moni italialainen vietti pontea, eli otti vapaaksi myös perjantain ja sai näin ollen lomailuun tarpeeksi pitkän viikonlopun.
Vaikka huhtikuun lopussa ei ole mikään lomasesonki, Alassio täyttyi siis siltikin merenrannalle tulleista lomalaisista. Yleensä mieheni vapaapäivät eivät osu yleisille juhlapyhille, ja samalla logiikalla hänellä on hyvin vähän lomapäiviä kesäisin, puhumattakaan jouluista tai muista normaalitöihin kuuluvista vapaista.


Rentoutuminen tekee hyvää myös työhullulle miehelleni. Lapsesta puhumattakaan. Typykkä rakastaa vettä ja vesileikkejä, ja on kysellyt koko talven, että "koska menemme taas rannalle?"


Alassio on erityisesti milanolaisten ja torinolaisten suosiossa, onhan Ligurian rannikko parin tunnin ajomatkan päässä pohjoisen isoista kaupungeista. Meilläkin on ystäviä, jotka lomailevat yleensä juuri Alassiossa tai sen ympäristössä.


Eikä ihme, itse en tee muuta kuin ihastelen merta ja rannikon kasvillisuutta, joka varsinkin keväällä on rehevämpää ja vehreämpää kuin Alpeilla.
Lisäksi meille on muodostunut jo hyväksi koettuja kantapaikkoja, joista ainakin yhdestä teen oman postauksensa siltä varalta, että joku etsii Alassiosta hyvää ruokapaikkaa.


Hah, taidan minä tehdä Alassiosta pari muutakin postausta, nappailin monta sataa kuvaa, että pakkohan niistä on osa julkaista täälläkin.


Valoisaa viikonloppua!

13 kommenttia:

 1. Onpa kauniisti laitettu ranta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rantabulevardi vai mikä rantapromenadi nimi suomeksi onkaan, on kyllä viehättävä, siinä kävelee mielellään sekä päivällä että illalla, ja toisin kuin monissa muissa rantapaikoissa sieltä näkee hienosti meren eikä vain aurinkovarjoja :)

   Poista
  2. Meilläpäin rantabulevardeista saa vain uneksia. yleensä rannalle rytyytetään pientä hiekkatieta ja sitten raijataan kaikki rantakamat selässä vielä kinttupolkua rantaan asti. Mutta siellä onkin sitten luonnon rauhaa ihanasti! (no ei tietenkään turistikautena). Viimeeksi oltiin tässä lähellä rannalla missä parin kymmenen metrin päässä (noh, ihan kiinni rannassa siis)on vanha hylätty malmikaivos ja kaivoskaupunki. Vähän erilaista rantaeksotiikkaa. :D

   Poista
  3. Molempi parempi, tykkään kovasti myös Toscanan ja Lazion luonnonrannoista, Ansedoniassa saa juuri rymistellä puskien läpi, kun taas Santa Severassa pitkä pätkä rantaa on pilattu stabilimentoilla, joiden läpi hyvä jos näkee koko merta :)

   Poista
 2. Aaah, mikä paikka! Todella ihania kuvia. Tuonne olisi kyllä kiva päästä oikesti itseki. Jään innolla odottamaan niitä muitakin kuvia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alassiota uskallan suositella lomakohteeksi, varsinkin lomasesongin ulkopuolella. :)

   Poista
 3. Mikäköhän bloggerissa on, kun ainakin Jaelin kommentti katosi vaikka painoin julkaisunappulaa? :O

  VastaaPoista
 4. Pitkästä aikaa moi :) Siis tännekin suuntaan!

  Aivan upeat maisemat, kateellisena katselen. Meillä lähinnä tätä harmaata vielä, vihreää kautta odotellessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Olen ollut välillä vähän laiska bloggaaja ;) Liguria on kyllä ihanaa seutua, mutta Suomen kesän vehreyttä on vaikea lyödä laudalta, pian se sielläkin alkaa ;)

   Poista
 5. Oi ihania maisemia! Nyt Alassio lisättiin "pakko nähdä Italiassa" -paikkoihin. Todella ihanan näköinen rantabulevardi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi :) Ja lisää maisemia on tulossa... ;)

   Poista
 6. Hieno paikka! olen mennyt junalla tuon paikan ohi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun katsottiin lapsen kanssa ohi menevää junaa, tulikin mieleen, että siinä on junamatkustajilla kivat maisemat :)

   Poista

Kiva kun kävit!