tiistai 19. maaliskuuta 2013

Tuli, meni ja tuli taas

Niin, se keväinen Italia...


Sunnuntaina alkoi lumisade. Ei, se ei ole normaalia täällä maaliskuussa.


Tämä oli näkymä anoppilan ikkunasta, kun kävimme sunnuntaina lounaalla Valle d'Aostassa. Tai siis lounaalla ja illallisella, koska anoppilassa menee aina koko päivä. Kuvassa ei muuten näy sumua vaan lumisadetta.

 Kun on koleaa, lohduttaudutaan anopin ruoilla. Pasta al ragú alla parmigiana.

Italialaiset tuoremakkarat ovat ihan älyttömän hyviä. Ja tehty todellakin lihasta.


Italiassa viedään usein jäkiruoka mukana kyläpaikkaan. Tällä kertaa ostimme leivonnaisia valmiina pasticceriasta eli konditoriasta.


Vielä eilen aamulla lenkkimaisema näytti tältä. Myöhemmin lumi alkoi sulaa, ja iltapäivän juoksulenkillä maisema oli taas entisellään. Myös nyt aurinko paistaa. Tänään on Italiassa isänpäivä, joten nyt viemme lapsen vihdoin leikkikouluun, jossa typy ei olekaan liikoja viihtynyt tänä vuonna. Matkoista, sairasteluista sun muusta johtuen alle kymmenen päivää hoidossa vuoden alusta lähtien... Ja leikkikoulun jälkeen suuntaamme isänpäiväkahville.6 kommenttia:

 1. Oooh, italialaiset jälkkärit :-D Jos asuisin siellä, lihoisin takuulla ainakin 20 kiloa, eikä se edes harmittaisi, kun olisi noin ihana syy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, Italiaan muuttaneet valittavat usein ihan jostain yllättäen hiipineitä lisäkiloja... ;)

   Poista
 2. Lumelle sanon plääh, tälle talvelle alkaisi jo pikkuhiljaa riittämään. Tämä sinun blogisi on tuhoisa kevätdieettini kannalta, tuntuu että pelkkiä kuvia katsellessa elimistö valmistautuu herkutteluun ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä on nyt aurinko tänään paistanut, mutta jo huomiseksi taas sadetta luvassa... :/

   Kyllä sitä nyt aina silloin tällöin on lupakin herkutella ;) Varsinkin, jos on ruma ilma :)

   Poista
 3. Voi Vera, ja minä olen löytänyt parhaan italialaisen ruoan eräästä ravintolasta Zürichistä. Kävimme siellä syömässä peräkkäin monta iltaa...;-)

  On se kumma juttu,ettemme meinaa löytää Gardan seudulta hyvää ruokaa, vaikka meillä on siellä asuva ystäväkin mukana. Sen sijaan kahvi ja jälkkärit aina upeita. Liiankin.

  Olen pastahullu ja siksi etsiydynkin maailmalla mieluusti italialaisiin ravintoloihin ja edelleen vannon italialais-suomalaisen keittiön nimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tunne itse Garda-järven seutua, mutta kulinarismin kehtona sitä ei tosiaan pidetä, niin että uskon helposti, ettei erinomaisen ravintolan löytäminen ole siellä helppoa! Italiassa ulkomaalaisten turistien suosimat alueet kuten Venetsia, Rooma ja Milanon seutu ovat tunnettuja myös "huonoimmasta" keittiöstä, siis italialaiset eivät rankkaa niitä ruoa suhteen korkealle. Emilia ja Toscanan sekä myös Piemonten viinialueet sen sijaan rankataan nimenomaan kulinaristisesti arvokkaiksi kohteiksi, samoin Sisilia ja Puglia, jos arvostaa erilaisia mereneläviä.

   Mitä enemmän kiersin maailmaa lentoemäntänä, sitä enemmän opin arvostamaan italialaista ruokaa <3

   Poista

Kiva kun kävit!