keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Jokaisessa hetkessä on kauneutensa

Tänään sanoja muistivihkoon. Lämmin ja kuiva kahvila lohdutti ulkona vihmovan sateen jälkeen.
 Keväisten päivien jälkeen saapunut viileys inspiroi matkustamaan syksyiseen Roomaan.Kahden kesäisen Italian-kuvauksen jälkeen kolmannessa Arianna-dekkarissa vaihtuu vuodenaika. Sade tuli tarpeeseen, pian on taas niin kuuma, etten enää muista, miltä vaatteiden alle tunkeutuva kosteus tuntuu.


Elämä on otettava kokonaisena. On nähtävä kauneus myös iholle tunkeutuvassa nihkeässä viileydessä. Sen muisto haalenee kuitenkin, kun aurinko hellii jälleen.


10 kommenttia:

 1. Amen, tuon kun muistaisi aina! Minulle tuli niin hyvä mieli näistä sadekuvista. Janoan viileämpää ja vetisempää säätä - talvi, tule jo, ja talven mukana sateet! Keskitalvella on sitten taas varmaan toinen ääni kellossa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, myös Italiassa alkaa pahimmilla helteillä kaivata viileää...

   Poista
 2. Olen saanut niin tarpeekseni talvesta ja lunta sataa siihen malliin, että ruohoa näkee varmaan seuraavan kerran toukokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Suomen talvi on kyllä jo mennyt liiallisuuksiin, kaipaan sinne kevättä teidän puolestanne!

   Poista
 3. Minä taas pidän viileydestä ja kammoan täällä kesän kosteaa kuumuutta.Ja toivon nyt sadetta,sillä kevät on ollut todella vähäsateinen.Sinullahn on kova tahti;kolmas kirja jo tekeillä,hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan, että talvi on lempivuodenaikasi! Ja se hyvä puoli on siinä, että kirjailijaura alkaa vanhemmalla iällä, että on jo ideoita ja materiaaliakin tosiaan pidempäänkin sarjaan :)

   Poista
 4. Minusta on mukavinta, että meillä täällä suomessa on vuodenajat. Jokaisessa on jotain ihanaa (ja tietysti myös jotian kurjaakin, talvella loska, kesällä hyttyset jne.) Olen Vera samaa mieltä kanssasi, elämä on otettava kokonaisena. Itse yritän aina välillä seisahtua myös hetkeen ja nauttia juuri siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän vaihtelusta vuodenajoissa, kesä ei ole mitenkään automaattisesti lempivuodenaikani :) Ja kyllä, carpe diem!

   Poista
 5. Hienoa että kolmas on jo tulollaan, kakkosta myös innokkaasti luettavaksi odottelen :-) Välillä haaveilen osaavani kirjoittaa dekkareita, mutta toisaalta en toivo elämänkokemukseeni sen vaatimia käänteitä lähempänä rikoksia ja rikollisuutta (kukapa sitä vapaaehtoisesti haluaisikaan). Minulle taitaa sopia paremmin dekkareiden lukeminen, ja opettelen kirjoittamaan sitten jostain muusta minulle sopivammasta aiheesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla, että kakkosta odotetaan :) Ja kyllä, kieltämättä jotkut oudot elämänkokemukset saattavat tehdä juuri dekkarigenrestä luontevan valinnan, mutta toisaalta dekkarit kiinnostivat minua jo ihan nuorena, ennen kuin ehdin nähdä tai kokea mitään "totuus on tarua ihmeellisempää" tyylistä :) Tärkeintä on kuitenkin, että kirjoittajaa itseään innostaa aihe, josta kirjoittaa. Aina kannattaa kokeilla, ja vaihtaahan voi, jos genre ei sitten tunnukaan luontevalta!

   Poista

Kiva kun kävit!