sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Valon ja varjon leikkiä

Sitä elämä on. Horisonttiin katoava tie, joka hohtaa auringossa. Ja jonka varjot leikkaavat sysimustaksi epäsäännöllisin väliajoin. Joskus varjoisten kohtien läpi voi juosta. Voi sulkea silmänsä ja hypätä toivoen osuvansa uuteen aurinkoiseen kohtaan.


Tai sitten voi hidastaa. Kulkea tarkkaavaisena ja nähdä kauneuden myös niissä varjoisimmissakin hetkissä. Koska jokainen hetki elämässä on tärkeä. Jokaikinen. Ne varjoisatkin on annattu meille elettäviksi.


Synkimpinä hetkinä pitäisi koota voimat ja kohdistaa katse korkealle. Kauas. Pilvien rikkomalle taivaalle. Pilvet tuntuvat leijuvan yläpuolellamme uhkaavina. Mutta ovatko ne todella niin synkeitä kuin ensisilmäyksellä tuntuu?


Entä jos hattarat eivät enteilekään myrskyä. Korkeintaan pientä sadekuuroa. Niitäkin tarvitaan, että maa voisi kukkia entistä rehevämpänä.


Valon ja varjon leikkejä. Elämää. Hetkiä, jotka on kaikki tarkoitettu elettäviksi. Kaikista löytyy oma kauneutensa. Kaikella on tarkoituksensa. Meille on annettu tie. Meille on annettu aurinko ja varjot. Me päätämme itse kuljemmeko eteenpäin avoimin mielin, jokaista hetkeä arvostaen. Vai juoksemmeko eteenpäin sokeina näkemättä, että määränpää on jo saavutettu. Elämä ei odota meitä tulevaisuudessa. Se on tässä ja nyt.

7 kommenttia:

 1. Oh Vera, minusta on ihanaa, kuinka blogisi on näin fiksu kaunis ihana nykyään (siis oli se jo aiemminkin, mutta selkeästi olet muuttanut tyyliä!)! Jatka, jatka vaikka joka päivä, please :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Täydellinen Helmi-Maaria juuri sellaisena kuin olet! Joskus näin ja joskus taas se humoristi sisälläni alkaa huutaa ja vaatii päästä ihmisten ilmoille eikä anna rauhaa, ennen kuin kirjoitan taas jotain kaikein puolin järjetöntä. ;)

   Poista
  2. Olet oikeassa Helmi-Maaria. Aivan kuin Veera näkisi maailman syvemmin, syrämmen silmin.

   Poista
 2. <3 Ihanasti sanottu. Meilläpäin me oikeastaan juuri etsiydytään varjoon, ja varjo on se armollinen, viileämpi paikka. Näistä kirjoituksistasi tulee niin hyvälle ja levolliselle mielelle, vaikka tänään on taas tapahtunut vaikka mitä odottamatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä varjo tarkoittaa kesäisin Italiassa nimenomaan huojennusta. Mutta näin talvella...

   Ihana kuulla, että kirjoitus vastaa mielen levollisuustaajuuteen. Seesteistä viikon alkua!

   Poista

Kiva kun kävit!