tiistai 19. helmikuuta 2013

Päivän kiehtovin hetki

Päivän odotetuin hetki. Sen voimalla nousen niinäkin aamuina, kun yö tuntuu pelkältä sanalta ja nukkuminen on jäänyt kaukaiseksi haaveeksi. Kun lapsi on suukoteltu ja kutiteltu hereille, tarinoitu päivähoitoon.


Kun minä olen käynyt kävelyllä. Miettinyt niitä näitä, askeltaessani kirjoittanut mielessäni työn alla olevaa käsikirjoitusta eteenpäin. Kun kotimatkalla poikkean lähibaariin ja täytän kupposeni energialla.

.
Kun vihdoin istahdan tietokoneen ääreen ja avaan käsikirjoituksen näytölle. Sukellan luomaani maailmaan.Otan hörpyn kuumaa lattea. Sormet seuraavat ajatuksia näppäimistöllä. Kun seikkailu vihdoin alkaa.

11 kommenttia:

 1. Voi, kuvauksesi mukana on todella helppoa uskoa, että tuo on päiväsi paras hetki :)Kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 2. Useimpina kirjoituspäivinä se tosiaan on silkkaa euforiaa. :) Useimpina...

  VastaaPoista
 3. Huimia seikkailuja dekkarikuningattarelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Varsinkin tuosta dekkarikuningattaresta, alkoi naurattaa :D Nyt yritän tasapainoilla pikku kakkosen ja kolmoskuopuksen välissä, kakkosta pitää editoida, mutta kolmosen kanssa hurjastelen ihan kunnolla :)

   Poista
 4. Ihanaa kun saat tehdä unelmiesi työtä :D Mullakin paras hetki on aamupäivästä, kun lapset ovat saatu kouluteille.....mutta myös iltapäivällä kun tulevat kotiin. Sanottasko että kaikki muu on ihan kivaa paitsi aamuherätykset, kun ne tahtovat olla niin hankalialasten kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olen niin moessa hanttihomassa ollut, että nyt, kun toteutunan unelmaani, se ei oikeasti tunnu edes työltä ;)

   Olet ihan oiekassa, päivässä on paljon mysö muita ihania hetkiä. Meillä sellainen on usein myös aamulla, minusta on kiva herätellä typsy pusuilla ja silityksillä <3 Muuten on niin eläväinen, että hyvä jos hetkeksi pysähtyy halaamaan mammaa :)

   Poista
 5. Hieno Starbucks-muki;D
  Ei mikään voita hetkeä hyvän latten seurassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latte-team selvässä johdossa ;) Starbuck--muki ainoa tuliainen Sevillasta :D

   Poista
 6. Hei!

  Kas kummaa, avasin blogisi, kahvikupponen ja suklaakeksi kädessäni:) Aikeissa juuri alkaa kirjoittaa...Siksi teki mieli kommentoida jotakin.

  Saako kysyä, vaikka tällaisia ei ole soveliasta kysyä (joten ymmärrän jos et vastaa). Oletko tyytyväinen esikoiskirjasi myyntiin ja siitä saatuihin tuloihin? Vai kysyinsinkö soveliaammin näin: mitä nuo merkitsevät sinulle? Vaikea uskoa, etteikö kaikki kirjailijat haluaisi mahdollisimman paljon lukijoita. Ja haluaisitko joskus kirjoittaa muutakin kuin dekkareita?

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kommentoit :)

   Joo, kirjojen myynnistä kirjailijat eivät juuri puhu, eivät myöskään keskenään, ja syy lienee ilmeinen. Joko ei ole mitään puhuttavaa, koska kirja ei ole myynyt kunmmoisemmin tai sitten se on myynyt niin paljon, että on päässyt bestseller-listalle ja myyntimäärä on joka tapauksessa kaikkien tiedossa :D

   Suomessa tuskin kukaan ryhtyy kirjoittamaan haaveenaan rikastuminen tai edes hyvät tulot. Vaikka olisi suomalaisessa mittakaavassa ihan mukavasti lukijoita, ei myyntituloilla pääse kuitenkaan kuin korkeintaan normaalin osa-aikatyön tuloihin.

   Sen sijaan mahdollisimman paljon lukijoita: kyllä, ehdottomasti. Valitettavasti paljon lukijoita Suomen mittakaavassa ei tarkoita välttämättä hyviä tuloja, jos tulojen mittakaavana pidetään normaaleja palkansaajia. Jos Suomessa myy kansainvälisestikin merkittäviä määriä (Oksanen, Remes jne) niin silloin tilanne on tietenkin toinen. Mutta vaikka pääsisi kirjallaan vuoden best-seller -listalle eli 20 myydyimmän kirjailijan joukkoon, ei pelkillä kirjan myynnistä saaduilla tuloilla välttämättä kustanneta korkeaa elintasoa, siis Suomessa. Kaupan kassalla saattaa hyvinkin ansaita enemmän.

   Mitä tulee minuun henkilökohtaisesti, niin olen vielä autuaan tietämätön sekä myyntimäärästä että siitä saaduista tuloista. Myyntitulot tilitetään vain kerran vuodessa ja yleensä vasta kesän kynnyksellä. Minun kirjastani otettiin vielä tavallista suurempi ensipainos, joten en ole voinut seurata myyntiä edes mahdollisten uusien painosten kautta, kuten olisin ehkä voinut, jos painos olisi ollut se normaali 1000kpl. Kustantamo on maininnut sivulauseessa, että kirja on myynyt "esikoiseksi hyvin", joten jos kustantamo on tyytyväinen myyntiin, niin sitten olen minäkin ;)


   Leppoisaa viikon jatkoa myös sinulle :)

   Poista
 7. Mä en ikinä pystyisi kirjailijan työhön. Se vaatii valtavasti kuria ja intohimoa kirjoittamista kohtaan! Mä luen mieluummin! :)
  Mukavaa viikkoa!
  p.s. Mulla on blogissani sulle tunnustus!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!