sunnuntai 24. helmikuuta 2013

On tiedettävä, mitä haluaa

Kuten taannoin mainostin, silmälääkäri määräsi minulle normaalien silmälasien lisäksi lukulasit. Optikko taas ilmoitti, että minun saamallani reseptillä voi oikein mainiosti hankkia kahden rilliparin sijaan vain yhdet ns. kaksiteholasit, vaikka ne eivät vastaakaan perinteisiä kaksiteholaseja, vaan ovat jotain uutta tekniikkaa. Minä ajattelin, että tässä on oiva tilaisuus myös uudistaa lookiani. Päätin unohtaa aiemmin käyttämäni pliisut, huomaamattomat rillit ja hankkia jotain tyylikästä. Jotain, joka oikeasti säväyttää. Hiukan glamouria arkeen. Kokeilin todennäköisesti kaikkia vähänkin näyttävämpiä sankapareja, joita optikolla oli liikkeessään. Koska en itse tietenkään ilman silmälaseja nähnyt, miltä uudet sangat näyttivät naamassani, joutui mieheni ottamaan minusta joka sanganvaihdon yhteydessä kuvan. Tässä mallia sangoista, joiden joukosta päätin löytää uuteen, näyttävään lookiini sopivat sangat.


Hienoja, vai mitä? Hyvin samankaltaisia keskenään, mutta jokainen style ja hohdokas omalla tavallaa. Oli hyvin vaikea valita voittajaparia. Mutta kun olin kokeillut kaikkia mahdollisia malleja, päädyin lopulta näihin.Joo, don't even ask. Mutta en kai ole ainoa, joka menee kauppaan hyvin selkeät ajatukset mielessään, ja lähtee sieltä ulos ihan eri idean vakuuttamana? Että näin näyttävät rillit tämä harmaahiirulainen tällä kertaa hankki. Toisaalta kaupassa menoani ihmetellyt ja lopulta myös makutuomariksi päätynyt mieasiakas lohdutti: nyt näytät ainakin ihan omalta itseltäsi, kun silmälaseja ei luonnonvalossa edes huomaa. Niinpä.

Ok, yritys hankkia särmää ulkonäköön hohdokkaiden rillien avulla ei siis oikein tuottanut tulosta, mutta plussapuolina todettakoon, että nämä ovat niin kevyet, etten edes huomaa niiden olevan nenällä. Vahvuuksiin tottumisessa sen sijaan kestää vielä aikansa. Kaksiteholinssi on aluksi hiukan outo, mutta mieheni vakuutti, että siihen tottuu. Siihen, että vaimo menee kauppaan ostamaan jotain, ja ostaakin sitten lopulta jotain ihan muuta: siihen miehellä kestää ehkä kauemman aikaa tottua...?

36 kommenttia:

 1. Minähän kävin viime syksynä ensimmäisen kerran aikuisiällä näöntarkastuksessa ja optikko kehoitti tutkimuksen perusteella hankkimaan ns. luku/yleislasit, mutta enimmäkseen juuri lukemiseen, näytön ääressä istumiseen. Kun menin liikkeeseen, ajatus oli, että MAHDOLLISIMMAN huomaamattomat/"hengettömät"...Juu...lopputuloksen oletkin nähnyt Facessa, että mihin päädyin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, ihana tietää, etten ole ainoa äärimmäisen varma aikeissaan :) La donna é mobile... ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, ne on just niin kivat ja käytännölliset kuin kaltaiselleni tyls... öhöm... hienostuneelle (hah!) keski-ikäiselle sopii :D

   Poista
  2. Minulla katkesi ajatus. Piti sanomani, että tosiaankin hienot lasit. Tuo malli on ajaton, sopii kaikkien vaatteiden kanssa ja ennen kaikkea malli näyttää sopivan sinulle tosi hyvin.

   Poista
  3. Tuo, että sopii periaatteessa asuun kuin asuun varmaan katkaisikin kamelinselän. Ei kun siis sai minut kokeilemaan myös näitä. Edellisissä on värilliset sangat, ja ne aiheuttivat aina ongelmia, jos väri ei osunut yksiin. Plus huomasin eron sankojen painossa, kun kokeilin noiden raskaampien jälkeen näitä kevyitä. Ja kiitos <3

   Poista
 3. Oikein hyvän valinnan teit!

  VastaaPoista
 4. Vera, nuo ovat ilmeisesti ns. hengettömät, mikä dekkarikirjailijalle sopiikin. Ostin itse samanalaiset lukulasit, mutta kun...huoh, unohtelen niitä sinne sun tänne ja kerran sitten sänkyyn ja sitten hain vain teetä ja ajattelin jatkaa lukemista...istuin niiden päälle. Ne olivat tosi tyyriit. Nyt ostin kestävät ja niiden näöstä viis, kun tarvitsen niitä vain lukiessa.

  Kollaasissa oikea kuva alarivissä on myös jotenkin munaa.

  (R. osti juuri kahdet rillit, toiset ovat näyttöpäätteelle, ja ne ovat pyöreät, kuin John Lennonilla. Hänelle sopivat.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hengettömät :D Tuo oli todella osuva kuvaus, en tullut ajatelleeksikaan, ei ihmekään, että ne minuun lopulta vetosivat :) Ja auts, sinulle on siis toteutunut pahin pelkoni: juuri miehelle jo ehdin harmitella, että vähänkään hämärämmässä (ja minulla on vielä tavallista heikompi hmäränäkö) en ikinä löydä näitä... toivotaan parasta! Ja tosiaan ne maksavat enemmän kuin normaalit. Toisaalta titaanisten varsien ei pitäisi rikkoutua niin ehlposti muakams, mutta paras olisi, ettei joutuisi testaamaan... Minäkin tykkäsin noista kissalaseista :)

   Poista
  2. Valitsemaasi mallia ihan yleisesti nimitetään täällä Suomessa hengettömiksi :-)

   Poista
  3. :) Joo, huomasin sen tuon toisenkinnkommentin luettuani, melkoinen yhteensattuma :)

   Poista
 5. Hyvä valinta, silmäsi pääsevät oikeuksiinsa noissa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin se miesasiakaskin väitti, toivotaan! :)

   Poista
 6. Mulla ainakin menee lähes aina niin että mitä suurempi uho, sitä varmemmin kääntyy takki tällaisissa asioissa :-D Tosin, mulla oli aiemmin juuri hengettömät kehykset, mutta nyt on tuollaiset tummat muovisankaiset... Silti kaipaisin taas huomaamattomampia laseja, esimerkiksi tuollaisia hengettömiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hahaa, jotenkin arvasin, etten ehkä ole maailman ainoin ihminen, joka on melkoinen tuuliviiri näissä asioissa :)

   Kieltämättä olisi hyvä, jos olisi useammatkin sangat joita vaihdella! Ehkä lottovoiton jälkeen näillä rillien hinnoilla...? :)

   Poista
 7. Sulle sopii rillit! Itse asiassa näin kuvia katsellessa kaikki sopivat,mutta nuo mitkä hankit ovat tosiaankin sellaiset,että niitä tuskin huomaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Yaelian, lentoemäntäaikoina minulel aina silloin tällöin kommentoitiin, että näytän paremmalta rilleillä kuin ilman, ja ehkä sekin muisto meilessäni aioin hankkia samantyyliset, sarvisankaiset. Näiden kanssa voi ainakin meikatakin, ei mene silmmeikki hukkaan niin kuin peittävämpien rillien kanssa :)

   Poista
 8. Vera! Ihanat silmiä korostavat lasit (minäkin kattelin vastaavia ja olivat mun kakkosvaihtoehto ;)
  Sulle kyllä sopii tosi hyvin myös noi tummat, aika makeet noi alaoikean kissanaislasit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grazie cara, sinä tiesitkin varmaan ainoana etukäteen, että mitä menin ostamaan :D Nyt, kun kuvia katselen, niin nuo kissalasit miellyttävät eniten omaakin silmää. Menen äkkiä lottoamaan, josko saisin sitten hankittua toisetkin rillit :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Tukkakin mukavasti töyhtönä pystyssä, niin kuin rillipöllölle sopii :D

   Poista
 10. Hih, ihana postaus :D Sinulle kyllä kävisi tuollaiset näyttävämmätkin sangat hyvin, tosin ei "hengettömissäkään" ole mitään vikaa ;) Ja muuten, minulle kävi samoin viime marraskuussa hommatessani rillejä. Sovittelin monenlaisia näyttäviä ja raflaavia malleja, mutta yllättäen päädyin hengettömiin hiirulaisiin - eli sama tarina täällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälleen kohtalotoveri! :) Perustamme jonkun "tiedän, mitä haen" -klubin? :D

   Poista
 11. KUlles Tytär, noihan on samanlaiset suunnilleen kuin mulla. Hahhah. Kyllä mä pelkäsin että sä hankit sellaset mustasankaset pikkukekkoset tai tervot, jollaiset Suomessa KAIKILLA on, Mun näis uusissa hengettömissä on nyt ihan vaaleat sangat, edellississä vain metallisanka.

  Sain luetuksi illalla loppuun sen Åsa Larssonin Sudentaipaleen ja itkin ku peijooni melkein lopussa.En murhaajan takia. Nyt alotan kirjan Kunnas vihasi asettuu (jos saatan sitä lukia, ku se kirjaston kirja on melkein ällön likainen). Kirjailija jota en ehkä enää lue on Inger Frimansson, jonka ainoa lukemani oli liian hirveä.
  A L kirjoittaa kauniisti, kauniimmin kuin suomentaja on ymmärtänyt. Sitä paitsi myös viisaasti. Oli virkkeitä ja ajatuksia, joita teki mieli huutomerkittää.
  Ai niin, mähän en ole 20 vuodessa oppinut lukemaan kaksitehoilla. Kotona käytän niitä
  vain tv:n katteluun. Toivottavasti sä opit käyttämään myhös lukutehoja! Hyvää uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että aina silloin tällöin onnistun vinkkaamaan hyvin :)

   Poista
 12. Aa lasit, jotka näyttävät siltä kuin ei olisi laseja... :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sehän se. Ilman laseja emme näe, piilareita emme voi käyttää: hankkikaamme siis näkymättömät lasit :D

   Poista
 13. Tiedätkö Vera, myös noi viimeiset tummasankaiset, kissansilmäiset, näyttävät hyvältä. Ehkä vähän ohuempiraamisina. Ei hengettömienkään valinta hassumpi ollut . Onnea ostokselle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kissalasit olivat myös minun lempparini noista vahvemmista! :) Ehkä jonain päivänä... ;)

   Poista
 14. Minkälaiset kaksitehot sulla siis on? Ja paljonko on vahvuudet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on siis yläosassa likinäköä voimakkaammin korjaava vahvuus: näen paremmin kauas. Ja alaosassa taas vähemmän korjausta, että näen yhä myös lähelle. Ei siis varsinaiset kaksiteholinssit kuitenkaan, eroa näiden vahvuuksien välillä on vain 0.5 dioptria. Minulla on toisessa silmässä n. -2.75 ja ehkä 0.5 hajataittoa ja toisessa -1.75 ja 1.5 hajataittoa tai jotain sinne päin, siis linssien yläosassa, alaosassa tuo 0.5 dipotria vähemmän.

   Poista
 15. Ok, ovat varmaa samanlaiset kuin nämä minun lasit ;) Näissä on +0,8 enemmän vahvuutta alhaalla ja linnssien taitavat olla nimeltään Nulux Active. Mitäs olet laseista tykännyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi vähän pyörrytti ja mua varoitettiinkin suitä, että tottumisessa kestää aikansa, mutta muutaman päivän jälkeen en enää edes muistanut, että oli uudet rillit, eli hyvin olen niihin tottunut :)

   Poista
 16. Mulla on kanssa tuollaiset kevyet, reunattomat rillit. paitsi etten käytä niitä, kun ne on kaukonäkemistä varten enkä tunne tarvitsevani niitä. eli olen yllytyshullu: hankin ne, kun silmälääkäri kirjoitti reseptin mutten sitten käytä ...

  VastaaPoista
 17. Sulle sopii todella hyvin silmälasit! Itsekin omistan jopa kolmet erilaiset, mutta tukeudun silti joka päivä piilolinsseihin.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!