keskiviikko 15. elokuuta 2012

Suomen suvessa

KSV:n  ilmestymisen kunniaksi pyrähdimme Suomeen lomalle. Mikä ihana aurinko, ihana vehreys, ihana viileys Italian helteiden jälkeen.


Kiirettä on pitänyt. Olen käynyt pariin otteeseen Gummeruksella jutustelemassa, olen tavannut kavereita, olemme olleet Korkeasaaressa ja Lintsillä. olen ollut niin onnessani täydellisistä kesäpäivistä, joilla meitä on hemmoteltu.Nyt olemme Pohjanmaalla, jossa pääsin heti Ilkan haastatteluun.Toimittaja Minna Hiironen on todella sympaattinen ja mukava toimittaja, joka sai olon tuntumaan heti hyvin luontevalta. Olisi ollut kiva rupatella kauemmankin kuin ne pari tuntia, jotka hujahtivat puhuessa ja teetä juoden. Puheet rönsyilivät vähän sinne sun tänne, ja sanoinkin Minnalle, että tuli hyvin italialainen tunnelma meidän juttelustamme.Ilkka-lehdellä on hienot ja perinteikkäät tilat Seinäjoen keskustassa.

 Oli siellä tämmöinen ihana apulaistoimittajakin.

Kuva sen sijaan otettiin Törnävän kartanoalueella. Nämä ovat kyllä lempimaisemiani Seinäjoella. Valokuvaajan oli eläväinen ja iloinen Minna Hirvelä. Hänenkään kanssaan ei tarvinnut jännittää, ja hän oli hyvin kannustava, vaikka poseeraaminen tuntuikin aluksi... no... vähän nololta. Mutta pirteässä seurassa kuvattavakin rentoutui nopeasti.


Voi näitä ihania jokimaisemia.


Sain muuten omat tekijänkappaleeni tänään postissa. Ne menevät melkein kaikki koelukijoille ja sukulaisille. Itselle jätän kyllä yhden kappaleen. Mutta en ehkä kirjoita omistuskirjoitusta itselleni. Sen kirjoittaminen on muuten hiukan outoa, tuli mieleen, että sitä olisi ehkä pitänyt harjoitella etukäteen. Minulla on aivan kammottava käsiala, olisin sopinut sen puolesta mainiosti lääkäriksi.


Olen saanut myös ensimmäiset lukijapalautteet. Voi että ne tuntuvat ihanilta. Ja hyödyllisiltä myös. Kaksi lukijaa on jo kertonut, että kirja ei välttämättä sovikaan unilääkkeeksi, kun murhakuviot ovat tunkeutuneet yöllä uniinkin. Sorry siitä, ei ollut tarkoitus tulla yöllä kummittelemaan.

Ohjelma jatkuu varsin kiireisenä, joten suokaa anteeksi, jos en ehdi päivittää blogia tai vastata nopeasti kommentteihin, näinä päivinä ei netille oikein tahdo olla aikaa. Mutta eiköhän tämä tästä rauhoitu, kun on päästy sukuloimaan ja muuta sellaista. Ohjelmassa on kuitenkin myös huomenna Yle Pohjanmaan radion haastattelu (en tiedä, koska tulee ulos) sekä Pohjanmaan kirjailijoiden Kirjailijaa korville -kiertueen tapahtuma 26. elokuuta Seinäjoen taidehallissa, jossa Teija Ahtiainen ja allekirjoittanut juttelemme kirjan kirjoittamisesta.

Nautitaan näistä loppukesän päivistä ja auringosta!

14 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mukavalta lomalta! Onko kirjasi jo kaupoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jäi tässä innostuksessa vissiin mainitsematta että kyllä, nyt sitä saa :)

   Poista
 2. Onnea kirjailijalle! Mukavaa lomaa siellä tutuissa maisemissa. Kirjan luen heti kunhan sen saan käsiini.

  VastaaPoista
 3. Iloa Suomen reissuun! Kuulostaa kihisevän ihanalta tuo esikoiskirjailijan elämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ihana <3 Hm, jos ihan totta puhutaan, niin olen ihan poikki iltaisin, en ole tottunut näin kiireisiin päiviin. Minun toteemieläimenihän on laiskiainen ;) Mutta eipä tätä nyt niin kauan kestä, eli ollaan tyytyväisiä, että on monenmoista ohjelmaa ja ihania ihmisiä mahdollisuus tavata :)

   Poista
 4. Voi Vera, kuulostaa jännittävältä!

  Nauti lomastasi ja kokeile: uimavedet ovat nyt juuri sopivat.

  Kuten tiedät, minä saan kirjan ehkä vasta perjantaina ja olen koko viikonlopun menossa, mutta ensi viikolla sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, olen haaveillut järvessä uimisesta viimeiset pari vuotta, olisi ihana viedä loiskuttelemaan myös tyttö. Mutta nyt MUA jännittää ihan mahdottomasti sinun näkemyksesi KSV:stä :) Mutta lohduttaudun sillä, että kukaan ei voi tykätä siinä KAIKESTA, mutta ei toisaalta myöskään inhota KAIKKEA :)Ihanaa viikonloppua, kävin muuten just syömässä parhaan kaverini kanssa KAHDESTAAN ekaa kertaa vuosikausiin, oli aivan luksusta kun oli erinomainen ruoka ja vielä erinomaisempi seura, todellista juhlaa <3 ja sitä samaa myös sinulle!

   Poista
 5. Tulee mieleen Provinssi noista maisemista. Meinasin muuten pyöräillä sinne just tänään kun oli niin hieno ilma! Osaatko sanoa koska Ilkan-juttu ilmestyy? Mä lähden jo huomenna kotiin Ranskaan, mutta sanon äitille että säästäisi sen lehden. Ja no, jos kirja on jo kaupoissa, huomenna ehdin sinnekin vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Törnävän saari eli Provinssialuehan tuo kuvauspaikka olikin :) Ilkan juttu ilmestyi eilen, ehditköhän nähdä? Toivottavasti paluumatka Ranskaan sujui hyvin!

   Poista
 6. Nyt pitää kyllä ryhdistäytyä ja käydä hakemassa kirja kaupasta...!

  Apulaistoimittaja on muuten kovin sympaattisen näköinen kaveri ;)

  VastaaPoista
 7. Kaunista Suomen lomaa! Kirja kuulostaa niin jännittävältä! Varmasti upea tunne kun oma tuotos julkaistaan.

  Baci baci täältä Sisilian lämmöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grazie carissima <3 Nauttikaa te Sisiliasta, sinne kun vielä pääsisimme itsekin lomalle! :)

   Poista

Kiva kun kävit!