torstai 3. toukokuuta 2012

Hattaroita sinisellä taivaalla

Kun lähdimme Italiasta, siellä oli heinäkuu. Siis Italian huhtikuu vastaa säiltään ja kukkimisiltaan Suomen heinäkuuta. Suomessa talvipomppa on ollut tarpeeseen. Eilen kävimme leikkikentällä, lapsi oli onnessaan mönkiessään hiekassa, minä taas haistaessani männyn pihkan.

Tänään kävin kävelyllä metsässä. Tuli mieleen, ettei suomalaista havumetsää mikään voita, oli vuodenaika mikä tahansa. Humina puiden latvoissa, sielun sinisellä taivaalla lipuvat pilvenhattarat, männyn kaarnasta loistava kevätaurinko. Siitä on pienet onnenhetket tehty.

Suomen loman kunniaksi korkkasin myös Facebookiin perustetut Vera Valan kirjailijasivut. Jos kirjailijapäiviykset eivät häiritse, niin saa käydä tykkäämässä. Sivulla ilmoitan myös kirjan nimikilpailusta ja muusta sellaisesta, kunhan niiden aika on.

Oi, ihana(a) toukokuu(ta)!

10 kommenttia:

 1. Ah,havumetsä...no kesällä sitten...
  Ja kävin kurkkimassa FB-sivuasi,onnea sille!

  VastaaPoista
 2. Kyllä se havumetsä kesällä taitaa kuitenkin parhaimmillaan olla :) Jänskä juttu tuo FB-sivu. Ihanan paljon kaverit ja tutut ovat käyneet klikkailemassa <3

  VastaaPoista
 3. Pohjoismaisissa havumetsissä on kyllä ihan oma ominaistuoksunsa. Aikamoinen ympäristönmuutos, onneksi pakkasit talvitamineet matkaan. Suomen kevät kun on joskus raaka.
  Tyylikkäät FB-sivut! Tulen painamaan peukkua, kunhan pseudonyymini ehtii naamakirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinkäs mun kommentti täältä hävisi? Välillä on hiukan raaka tuuli puhaltanut, pitää olla varuillaan, kun hyppääkesänlämmöstä näin viileään :)

   Poista
 4. Kivat fb-sivut! :)

  Ihana tuo Italian huhtikuu... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja juu, Italian huhtikuu on kyllä ihana kaikessa heinäkuisuudessaan :)

   Poista
 5. Laitoinkin sut heti oman sivun suosikkeihin. :) Onneksi nykyään nämä viralliset sivutkin voi kommunikoida keskenään, ennenhän mä en olisi voinut Magdalena Haina kommentoida muiden virallisten sivujen juttuja. Sulla on kadehdittavan suuri suosio. Mietin itse juuri, että järjestän arvonnan tai jotain, "sitten joskus", kun 100 tykkääjää lähestyy. Doh.

  Todellakin, ihana toukokuu! Metsät on näin viileämmällä säällä parhaimmillaan. Eihän sinne heinäkuussa hullukaan mene, hirvikärpästen ja mäkäräisten syötäväksi. :D (Tai no niin, tunnen mä useitakin hulluja, jotka menee. Mutta tämä nimenomainen hourupää pysyy poissa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt minä vasta löysin sinunkin sivusi! Mulla on paljon ihania fb-kavereita ja tuttuja, jotka ovat käyneet aktiivisesti klikkaamassa, siinä suuren suosion salaisuus ;)

   Tiedätkö, olen ollut jo niin monta vuotta pois Suomesta heinäkuussa, että on melkein jo mäkäräisiäkin ikävä ;D Elokuussa ei hyttysiäkään ole enää kuin nimeksi. No, saan moskiitoista oman osani Italiassa, ettei siinä mitään :D

   Poista
 6. Oi Italia! Olen viettänyt lapsena 1980-luvulla muutaman kesän niin etelässä kuin pohjoisessa, mutta en ole päässyt aikuisiällä vielä käymään. Jotenkin tuoksut, värit ja moni muu on hyvin vahvasti mielessä, joskus vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italia odottaa :) toivon mukaan, näistä viime päivien pommeista ja maanjäristyksistä kyllä tulee mieleen, että koko maa katoaa pian hornantuuttiin... :/

   Poista

Kiva kun kävit!