sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Torinon kevät

Yksi Italian parhaista puolista on ilmasto. Eikä tämä ole aprillipilaa. Tällä viikolla on kuljettu t-paidassa, ja välillä on tullut siltikin kuuma. Toinen Italian hyvistä puolista on aviomieheni. Hän nimittäin keksi meille kivaa ohjelmaa sunnuntaiangstin karkottamiseksi. Ok, iltapäivällä siippa lähtee töihin ja angsti yllättää, mutta sitä ennen ehdimme käydä pyöräretkellä Mandrian luonnonpuistossa.


Rooman seudulla kevät on suoranainen spektaakkeli, mutta ei Torinon seudunkaan primavera hullumpi ole. Oikeastaan kevät on hiipinyt kuin varkain lempivuodenajakseni.

 Italiassa huhtikuu ei ole kuukausista julmin, ei todellakaan. Me siis vuokraamme jopot Mandrian luonnonpuistossa ja mankeloimme ympäriinsä Italian entisen kuninkaan metsästystiluksilla.


Tänään kiittelin miestä myös hänen aamuvirkkuudestaan. Minun luonnollisimman biorytmini mukaan nukkuisin klo 03.00-11.00. Ja vaikka heräänkin näennäisesti aikaisemmin, niin aivoni heräävät joka tapauskessa yleensä vasta tuossa 11 tienoilla. Mies taas on täynnä energiaa aamuisin, ja niinpä suuntasimme puistoonkin ensimmäisten joukossa. Italialaisethan ovat tunnettuja aamuntorkkuja, ja niinpä Mandria alkoi olla täynnä populaa vasta, kun me jo lähdimme takaisin kotia kohti.


Mies kiitteli ja ihmettelikin aamuista mielenhäiriötäni, kun ymmärsin valmistaa lounaan valmiiksi aamutouhujen lomassa ennen lähtöä. Kuin paras italialaismamma konsanaan pilkoin ja kuullotin kasvikset palapaistiin, ruskistin lihat ja panin koko höskän kypsymään sillä aikaa, kun söimme aamupalaa (caffé latte ja keksejä) ja peseydyimme. Spezzatino siis kaipasi vain lämmittämistä kotiin tultuamme.


Alpeilla on vielä lumiset huiput.Keväistä sunnuntaita kaikille!

17 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Meillàkin aamut alkaa mun rytmiin aivan liian aikaisin (jo siinà puol seitsemàn), mutta kaikkeen tottuu. Ihanaa kun ei ollut angstinen sunnuntai :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti, pitää valittaa useammin julkisesti, niin ehkä asioissa tapahtuu edistystä..? :D

   Poista
 2. Kateellinen Italian ilmastosta... Täällä ..hhrrr.. kylmää ja kevät ei edisty olenkaan... :( Huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luin, että Suomessa on satanut 10cm lunta monin paikoina... lähetän aurinkoa sulattamaan maat kevätkuosiin!

   Poista
 3. Mukavaa kevään jatkoa teille sinne! Ja kiitokset kun jaksat kirjoitella blogia ja kuvata ihan näitä arkisia touhuja ja välität tunnelmia sieltä Italiasta : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, minne vastaus on kadonnut? No, kirjoitetaan uusi: tosi kiva, jos arkiset asiat jaksavat kiinnosta :)

   Poista
 4. Ihanaata. Me meinasimme ajaa lauantaina Italiaan asti, mutta piti jäädä Innsbruckiin, kun oli hotelli sieltä varattuna. Ensi kerralla sitten, kenties jo toukokuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, toukokuu on mielestäni yksi kauneimmista kuukausista täällä. Ihanaa, kun teillä on mahdollisuus myös reissata :)

   Poista
 5. Kevät on kyllä mielettömän kaunis täällä Torinossa! Kävin napsimassa Parco Valentinosta värikkäitä kukkakuvia Primaveran kunniaksi blogiini, käy kurkkaamassa :) Tänään hellekeli otti takapakki harmaiden pilvien muodossa, mutta eipä valittamista, kun katsoo Suomen säätä... Kotikylässä Tampereella ollut -9 tänä aamuna, hui!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parco del Valentino on kyllä suosikkimestani Torinossa. pitää käydä tsekkaamassa kuvat JA käydä siellä myös livenä :)

   Poista
 6. Jotenkin tuntuu väärältä, että tuollaisissa maisemissa puhutaan tällä hetkellä Suomea. Meillä kun tulee lunta niin maan perusteellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kauhuissani lukenut ketjukolareista ja lumipyrystä... :/

   Poista
 7. Saatan olla hiukan kateellinen. Ihan vähän. Pikkiriikkisen. Iii-han...

  IHAN TÖRKEÄN KATEELLINEN OLEN! NI! Ootko nyt tyytyväinen? Hä?

  :)

  VastaaPoista
 8. Kjäh, kjäh, kjäh. No, lohdutukseksi kerrottakoon että huomiseksi on luvattu sadetta. Ei sentään kyllä lunta...

  VastaaPoista
 9. Onko rouva kirjailijalla enaa ollenkaan multaa kynsien alla? Taalla joutui ukkokulta kirvesmiehen hommiin ja rakentamaan emannalle kasvatuslavoja....ja kohta toivottavasti pihalla kuopsuttavat kanaset ja vuohet hoitavat ruohonleikkuun ja... Kylla tama maalaiselo on mukavaa. Tosin kaymme hakemassa vahan vauhtia auringosta tuolta saarirykelmalta Tyynella merella. Ei sais tietenkaan valittaa, mutta ajankohta on tallaisen multasormen kannalta hivenen huono...

  Munarikasta Paasiaista!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!