perjantai 30. maaliskuuta 2012

Julkkiskirjailijan tunnustuksia

Seiskasta soitettiin, haluavat neljän aukeaman yhteisjutun Räikkösen ja Tukiaisen siskosten kanssa. Otsikolla "Kulttuurin laaja kirjo eli uudet julkkisystäväni". Hymystä soitettiin myös, blogi siirretään heidän nettisivuilleen. Joo, itse asiassa se on jo siellä, siirto oli niin ovela, että te lukijat vain ette ole tajunneet, mutta pian tähän mätkähtää iso mainos... tuota... ööh.. mitähän Hymy mainostaa? No jotain, pianpa näette.

Kävin myös Huomenta Suomessa ja saman tien Tuomas Enbusken ohjelmassa, annoin vastalausunnon varsinkin uusiseelantilaisten epäystävällisille ja täysin harhaanjohtaville piruiluille suomalaisten työttömyydestä ja murhatilastoista, kyllä mä tiedän, kun olen kotiäitinä Italiassa ja kirjoitan dekkareita. Ne ovat tappoja, eivätkä murhia, ja kyllä on pälli liikenneministeri, kun ei moista eroa tiedä.

Rupesin myös Iltalehden Rooman kirjeenvaihtajaksi, vaikka en siellä asukaan, niin olen asunut ja se on ihan sama, siellä mikään kuitenkaan ehdi kymmenessä vuodessa muuttua, Luigi vohkii yhä käsilaukkuja ja Berlusconi järjestää pippaloita kesämökissään.

Hesarista tilattiin pari pääkirjoitusta, en ehtinyt siihen hätään sorvata mitään ajankohtaisista asioista, piti mennä siis bilettää Räikkösen ja Tukiaisen sisarten kanssa, että saatiin sitä matskuu sinne Seiskaan, mutta annoin sinne Hesariin pari vanhaa blogikirjoitusta ja ihan täydestä meni, joten homma hanskassa silläkin saralla.

Sale pyysi kabinettiinsa ulkomaiden vastaavaksi, kieltäydyin, koska mulla sinne ole aikaa, kun pitää bilettää myös Seiskan ensi viikon lehteen, sinne tulee neljän aukeaman juttu musta ja Tuomas Enbuskesta jatkoilla ja ketä muita siellä nyt olikaan.

Nobel-komiteasta soitettiin, dekkarin esittelyteksti oli vakuuttanut, mutta eivät vielä osaa päättää, että tuleeko kirjallisuuden vai rauhan palkinto, sanoin, ettei ole niin nuukaa, raha ei haise.

Finlandia-palkintolautakunta otti myös yhteyttä. Oli vähän kipakka puhelu, olivat hiukan vittuuntuneita. Kun kuulemma voitan kaikki tulevat Finlandiat, niin koko palkintohommeli lakkautetaan tarpeettomana, saan seuraavien kymmenen vuoden valuutat kivana könttäsummana, sitten kymmenen vuoden jälkeen kattotaan, että saako siihen jotain lain mukaisia korotuksia vai ei.

Niin tai sitten tuli nukuttua vähän huonosti viime yö, kun lapsi 3v. on ottanut tavakseen käydä vessassa klo 2 ja kukkua sitten hereillä seuraava tunti tai puolitoista. Oli hiukan vetämätön olo aamulla. Tai siis ollut aika lailla joka aamu tällä viikolla. Tai siis ei kun aivan mieletön fiilis, kokeilkaapa tekin olla hereillä pari tuntia joka yö, antaa buustia luovuuteen ja mitä vielä. No, itse asiassa kirjoitin just 5 liuskaa tunnissa, että on se ihan hyvä rytmi, ehkä unen puute oikeastaan sopii minulle.

Joo. Taidan mennä tästä koisimaan. Hauskaa ja unentäyteistä viikonloppua kaikille.

17 kommenttia:

 1. Lol! Kiitos Vera makeista nauruista! Pidän peukkua, että unoset sujuisivat paremmin viikonloppuna. Ja ettei kova biletys Räikkösen&Tukiaisten porukoissa vie putkaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, hyvä kun muistutit, vielä ehtii iltiksen lauantain lööppeihin, jos oikein kiirettä pitää. Siis ahtautumalla sinne putkaan. Siellä ehkä saisi nukuttua kokonaisen yönkin? :D

   Poista
 2. Ha. (Kommentit eivät muuten toimineet tuossa aiemmin, mutta se taisi olla laajempikin ongelma Bloggerissa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kyllä se oli Bloggerin yritys sensuroida blogiani. Mutta kun huomasivat, ettei juttujen taso nouse sen kumemmmaksi, antoivat sitten edes mahdollisuuden haukkua ivan vapaasti.

   Poista
 3. Ja joku kun väitti ettei kirjoittamalla Suomenmaassa rikastu! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta kaikki tämä tapahtuikin sen jälkeen. Eikä muuten merkitystä sillä, että soitin itse Seiskaan ja ehdotin paljastusjuttua 100 000 € vihjepalkkiota vastaan. Palkintoarhoista sen sijaan odotan vielä försköttiä. Toistaiseksi sieltä päin saatu vain lämmintä kättä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Aivan päästä huippaa... ellei syynä ole sittenkin tämä unen puute? :D

   Poista
 5. Lol, onpas ollut haipakkaa ;-D Varo niitä Tukiaisia, niistä tulee äkäisiä kun saavat viunaa. Toisaalta onpahan kansalla sitten taas mitä lukea ;-) Juuh, ei ole helppoa noiden valvottujen öiden kanssa, minulla meni ensimmäiset neljä vuotta lähes joka yö samoissa merkeissä kun tytär oli sen verran levoton nukkuja ja sairasteli tiheään. Väsymys vastaa 1 promillen humalaa, joten siitä se luovuus ;-) Harmi, etten älynnyt silloin aikoinaan hyödyntää, ties miten monet Noopelit olisi nyt takataskussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hik! Tuo humalavertaus kieltämättä selittää monta asiaa... Tuskin Tukiaisetkaan muuten räyhää kuin pelkkää väsymystään... :)

   Poista
 6. Kauhussani luin postaustasi ja ajattelin, että jokun pitää puuttua asiaa ja sanoa sulle suoraan, että älä hyvä ihminen ala Hymyn ja Seiskan kanssa yhteistyöhön! Toisaalta Seiskan toimittajajilla on nyt kiire, kun Mattikin pääsi vankilasta ja häntä pitää jututtaa.

  Jospas tänä yönä saisit nukkua, pitkään... Toivottavasti pian helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eivät meinanneet ensin lainkaan innostua minun jutuutamisestani, kun juoksevat siellä Matin perässä, mutta kun lupasin tuoda mukanani Kimin suulaana ja Tukiaiset vaitonaisina, niin johan muuttui ääni kellossa. Sain muuten nukuttua hiukan paremmin!

   Poista
 7. No johan oli yö! Toivottavasti saat riittävän pitkät yöunet. Toisaalta olisi kiva lukea jatkoa tälle painajaisellesi, sen verran mehukkaaksi alkoi mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, alkoi melkein itseäkin pelottaa, että mitähän siellä Enbusken jatkoilla tapahtuu...? :O Mutta viime yönä oltiin hereillä vain vartin verran, joten parempaan ollaan menossa!

   Poista
 8. Loistavaa meininkiä! :D Ja onneksi olkoon ihan hirveästi kirjasta, en muista, olenko virallisesti vielä onnitteluja sanonutkaan!! :D Joo, voin ymmärtää väsymyksen vaikutuksen: minusta tulee aivan täysin käyttökelvoton, jos unet jäävät vähiin. Toisaalta - unen puute voi stimuloida luovuutta lievän humalatilan tavoin...? Joka tapauksessa, oikein mukavaa (ja toivottavasti unentäyteistä) sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
 9. Voih... harmi, etten eilen älynnyt käydä täällä ... virpojien lomassa olisi ollut tiedossa varmaa virkistystä...hihi -toivottavasti kaikille rahoille löytyy käyttöä ja lisää tullisi... eikö aftonbladetista ole vielä kukaan älynnyt??? - iloa italialaiseen elämääsi

  VastaaPoista
 10. heh, tosta yökuppaamisesta oli muuten joku aika sitten juttua lehdissä. On kuulemma ihmiselle luontaista. On vaan opittu moisesta pois. Oliskohan ollut niin, et on parempikin noin. Oiskohan ollu niin, et jutussa mainittiin et jossain maissa on tapana vierailla toistensa luona noina hetkinä. Saattaa tosin olla et se oli joku oma idea.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!