maanantai 12. maaliskuuta 2012

Aprikoosipuu kukkii

Tänään iholla tuntui lupaus kesästä. Kaksikymmentäkaksi astetta, auringon lämmittämä tuuli. Naapurin aprikoosipuu ojentaa oksansa meidän pihallemme, minä nautin sen kukista kuin omistani.


On niitä päiviä, jolloin tekisi vain mieli kellua lämmössä, kuunnella kulman takana kyntävää ruohonleikkuria, käydä haistelemassa leikatusta nurmesta kevään tuoksu.


Mieli karkailee omille teilleen. Pitkältä tuntuneen tauon jälkeen onni, kun taas ehtii kirjoittaa. Helpotus, kun saan vierailla kesän helteissä Rooman seudulla, pulahtaa päähenkilön kanssa auringonkuumentamaa ihoa viilentävään meriveteen.

Ajatella, että minun oli matkattava Italiaan ennen kuin opin nauttimaan keväästä...

10 kommenttia:

 1. Täällä Amsterdamissakin on ihana kevät. Hedelmäpuut eivät vielä kuki, mutta krookukset, narsissit ja leskenlehdet ovat kukkineet jo jonkin aikaa. Joskus parin viikon päästä alkavat kukkia magnoliapuut, joista itse pidän eniten - varsinkin kun meillä on niitä ikkunoiden edessä viisi, joka oli tosi kiva ylläri viime keväänä!

  Luumu(?)puut ovat myös tosi kauniita ja tietysti ne kirsikatkin. Aprikoosipuita ei täällä taida olla, ei ole ainakaan tullut vastaan. Harmi, minulle kyllä maistuisivat aprikoosit. :-> Varmaan tuoksuvatkin hyviltä?

  Ajattelin hankkia viikunapuun parvekkeelle tänä vuonna. Väitetysti hedelmät eivät ehdi kypsyä, mutta kaikilla on silti viikunapuita, joten ajattelin uhmata kohtaloa.

  Elätän toivoa, että pääsisin käymään italialaisen kaverini luona Bolognassa nyt keväällä, mutta vähän huonolta näyttää, liikaa ohjelmaa. Kesällä on ihan liian kuuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amsterdamin kevät kuulostaa houkuttelevalta. Olen ollut siellä viimeksi vuonna 2001, silloin oli huhtikuu ja pirskatin kylmä "roomattarelle". Mutta museoissa oli ihana lämmitellä taiteen äärellä ;) Mies tykkää kovasti Amsterdamista ja olemmekin useampaan otteeseen olleet sinne tulossa - aina viime hetkellä jokin on muuttanut suunnitelmat. Ehkä ensi kerralla... :)

   Poista
 2. Teillä on sitten ihan kuten meillä :) Tosin kirsikkapuut ovat päättäneet juhlia kevättä, aprikoosipuita en ole nähnyt. Jotkut päivät ovat jo niin lämpimiä, että ilmastointi täytyy laittaa puhisemaan. Ihanaa kevätpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, juuri tänään mietin pannessani vaatteita kuivumaan parvekkeelle, että apua, pian alkaa olla jo taas liiankin kuuma. Ei nyt ilmastointia vielä sentään :) Ihanaa kevättä myös sinne!

   Poista
 3. Nyt vasta eksyin uuteen blogiisi. Onnea siis siitä :D Pitää tulla paremmalla ajalla tsekkaamaan nuo aiemmatkin postaukset, nyt kommentoin vain tätä postausta. Kirsikkapuut on niin kauniita ja ihanaa nähdä väriä kukinnoissa. Me "saatiin" just ensimmäiset hiekkasateet afrikasta. Se jos mikä on kevään merkki, eh. Minä kyllä nautin keväästä jo suomessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sciroccoa ei ole kyllä Roomasta ikävä ;) No, varmaan tämä lämpö tulee meillekin sieltä Afrikasta, mutta hiekat ovat jo jääneet matkan varrella pois, onneksi :D

   Poista
 4. Meilläkin on ollut pari päivää lämmintä (ehkä vähän liikaakin,pidän kylmästä..) ja nyt illalla koiraa ulkoiluttaessa tunsin ensimmäistä kertaa jasmiinin ihanan tuoksun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jasmiini on ehkä se italialaisin tuoksu, jonka tunnen. Tai siis huumaannun siitä aina ja yhidstän alkukesään Italiassa. Harmi, ettei meillä ole (vielä) sitä pihassa, pitäisi kyllä tämän mustanpeukaloisen ryhdistäytyä...

   Poista
 5. Minulle kevät on ensisijaisesti valoisia aamuja, valoisia iltoja, auringon paistetta ja kimaltavaa hankea. Eli kevät Suomessa. Minä opin nauttimaan keväästä kaksi vuotta sitten. Tyttäreni kun syntyi kevään ensimmäisenä päivänä eli 1.3. Silloin aika pysähtyi ja oli pakko elää hetkessä, kevät ankkuroitu mieleeni. Ja silloin tajusin mikä on kevät. Kaiken uuden alku. Kevät sai uuden merkityksen.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit!